Mikaela Shiffrin täitis eesmärgi, mis tundus talle uskumatuna

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin Foto: Sergei Belski / USA Today Sports

USA mäesuusataja Mikaela Shiffrini täitis juba esimesel võimalusel endale selleks hooajaks seatud eesmärgi. Ta on nüüd seitsmes naismäesuusataja, kes on võitnud MK-sarjas etapi igal alal.

Kahekordne MK-sarja üldvõitja Shiffrin võitis eile karjääri esimese ülisuurslaalomi MK-etapi. Shiffrini järel teenis Lake Louise'is teise koha norralanna Ragnhild Mowinckel (+0,77), kolmas oli sakslanna Viktoria Rebensburg (+0,83).

Shiffrin on karjääri jooksul võitnud nüüd 46 MK-etappi. Kõigi aegade naiste edetabelis tõusis ta selles arvestuses jagama neljandat kohta austerlanna Renate Götschliga.

Kuus teist naist, kes on suutnud viiel erineval mäesuusaalal MK-etapi võita, on Lindsey Vonn, Tina Maze, Janica Kostelic, Anja Pärson, Pernilla Wiberg ja Petra Kronberger.

«Mõtlesin sellele juba karjääri alguses. See oli üks nendest eesmärkidest, mille täitmine tundus mulle uskumatu,» ütles Shiffrin.

Shiffrini MK-etapi võidud

  • Slaalom 37 (3 paralleelslaalomis)
  • Suurslaalom 6
  • Kiirlaskumine 1
  • Ülisuurslaalom 1
  • Alpi kahevõistlus 1
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles