Eesti võitis saalihoki MMil Tai ja lõpetas alagrupi täiseduga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saalihokikoondis
Eesti saalihokikoondis Foto: IFF

Prahas jätkuvatel saalihoki maailmameistrivõistlustel alistas Eesti koondis C-alagrupi kolmandas voorus Tai 11:4, lõpetas alagrupi täiseduga ning kohtub kolmapäevases kaheksandikfinaalis Taaniga.

Laupäeval Austraaliast 11:5 ja pühapäeval Poolast 4:3 jagu saanud Eesti otsustas tänase kohtumise ära juba esimese kolmandikuga, mis võideti 6:2. Kohtumise avavärava viskas küll Tai ja pärast Eesti 2:1 edu jõudis vastane korra viigini, aga vahemikus 12.23-19.17 tabas Eesti neljal korral ning läks puhkama turvalises 6:2 eduseisus.

Järgmise kahe kolmandiku jooksul enam sedavõrd tormilisi sündmusi ei nähtud ja kohtumine kulges Eesti priske võiduni. Rickard Rydell viskas Eesti kasuks kolm, Kristo Lehiste kaks ning Patrik Kareliusson, Kermo Uue, Oliver Savi, Tanel Kasenurm, Adam Widercrantz ja Ken Pähn igaüks ühe värava. Kaks söödupunkti said kirja Mattias Proos, Widercrantz ja Kaspar Kallion.

Saalihoki MMil kasutatakse süsteemi, kus maailma edetabeli kaheksa paremat moodustavad A- ja B-alagrupi ning ülejäänud kaheksa osalejat C- ja D-alagrupi. A ja B kaks paremat tagavad koha veerandfinaalis, kaks nõrgemat kohtuvad kaheksandikfinaalides C ja D kahe tugevamaga.

C-alagrupi võitmine tähendab, et kolmapäevases kaheksandikfinaalis kohtub Eesti B-alagrupi viimase meeskonna Taaniga, kellega oldi viimati vastamisi 2016. aasta MMil, kui mängudes 5.-8. kohale tuli lisaajal vastu võtta 5:6 kaotus. Taani – Eesti kaheksandikfinaal algab kolmapäeval Eesti aja järgi kell 13.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles