Kriisist vajaliku lahenduseni

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõnda lendas Kristjan Ilves Seefeldi MK-etapil aasta tagasi. Paari kuu pärast on seal juba tiitlivõistlused. FOTO: AFP/Scanpix
Nõnda lendas Kristjan Ilves Seefeldi MK-etapil aasta tagasi. Paari kuu pärast on seal juba tiitlivõistlused. FOTO: AFP/Scanpix Foto: AFP/SCANPIX

2017. aasta jaanuaris oli Kesk-Euroopa tormituulte küüsis. Tour de Ski etapp Oberstdorfis jäeti ära, sest langevad puud ning lendavad reklaamtahvlid muutusid suusatajatele juba eluohtlikuks. Laskesuusatajad olid samal ajal 440 km põhjas Oberhofis ning võitlesid korraga nii rahe kui ka välguga. Oberstdorfist 155 km idas Seefeldi linnakeses olid inimesed samuti ärevil. Kui aasta ja paar kuud hiljem selline stsenaarium korduks, on põhja talialade ehk suusatamise, kahevõistluse ja suusahüpete MM suure probleemi ees.

Nüüd on jäänud 19. veebruaril algava Seefeldi MMini veidi üle kahe kuu ning korraldaja Yvonne Kirnbaueri sõnul on mõeldud välja ka plaanid B ja C, mida teha, kui tingimused lähevad väljakannatamatuks. Ühtlasi on korraldajatel sisuliselt ööpäev läbi kõrva jooksmas Innsbrucki ilmajaama spetsialistidelt tulev ennustus, et vajaduse korral ümberkorraldusi teha. «Muul ajal saame aga vaid palvetada,» naerab Kirnbauer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles