Maailmakuulus DJ tekitas Ballon d’Ori auhinnagalal skandaali

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Solveig ja Ada Hegerberg.
Martin Solveig ja Ada Hegerberg. Foto: FRANCK FIFE / AFP

Eile jagati Pariisis välja 2018. aasta Ballon d’Ori auhinnad. Esmakordselt anti auhind välja ka naisjalgpallurile, ent ajaloolise sündmuse rikkus auhinnagalal külaliseks olnud DJ Martin Solveig.

Maailma parimaks jalgpalluriks valiti 14 nominendi hulgast Lyonis mängiv norralanna Ada Hegerberg. Auhinna kättesaamine pidanuks olema naise karjääri üks uhkemaid momente, ent Solveig piinlik käitumine jättis sellele kahtlemata pitseri.

Nimelt küsis auhinnagalal muusikat mänginud Solveig Hegerbergilt, kas ta oskab twerkida. Twerkimine on laulja Miley Cyrusi poolt populaarseks tehtud seksuaalselt provokatiivne tants. Hegerberg andis Solveigile kiirelt eitava vastuse ning keeras mehele selja.

Jalgpalliajakirjanik Jason Pettigrove kirjutas juhtunu peale Twitterisse: «Martin Solveig, sa oled kuradi hale.»

Andy Murray elas end välja Instagramis: «Miks peavad naised sellist jama läbi elama? Mida nad küsisid Mbappelt või Modricilt? Ilmselt midagi jalgpalliteemalist. Kõik, kes arvavad, et ma reageerin üle või et see oli lihtsalt nali – see ei olnud.»

Praeguseks on Solveig jõudnud juba Hegerbergilt ka vabandust paluda. 42-aastase prantslase sõnul sai Hegerberg aru, et muusik tegi vaid nalja.

«See oli nali, ilmselt halb nali. Tahan paluda vabandust. Olen inimeste vastukaja üle veidi üllatunud. Ma ei soovinud mitte kedagi solvata,» ütles Solveig.

Hegerberg ise juhtunust suurt numbrit ei teinud. «Ta tuli minu juurde ja oli väga kurb,» ütles Hegerberg, kes ei tundud, et teda oleks seksuaalselt ahistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles