Selgus 2023. aasta kergejõustiku MMi korraldaja

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Õiglane Londoni maailmameistrivõistlustel.
Janek Õiglane Londoni maailmameistrivõistlustel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) teatas, et 2023. aasta kergejõustiku maailmameistrivõistlused toimuvad Ungari pealinnas Budapestis.

IAAFi president Sebastian Coe ütles juba juulis, et Budapest on 2023. aasta MMi korraldamiseks soosik number üks. Budapestil otseselt teisi konkurente ei olnudki, sest IAAF valis korraldajamaa uue süsteemi järgi, milles traditsiooniline kandideerimine asendati ühe riigi konsulteerimisega.

Budapest avaldas kergejõustiku MMi korraldamiseks soovi pärast seda, kui nende 2024. aasta olümpiamängude programm läbi kukkus. Viimase takistuse MMi korralduse nimel ületas Budapest mõned päevad tagasi, kui Ungari valitsus lubas võistluste korraldamist toetada.

Kuigi maailmameistrivõistlused toimuvad Budapestist esmakordselt, on Ungari pealinn võõrustanud 1966. ja 1998. aasta Euroopa meistrivõistlusi. Järgmisel aastal toimuvad maailmameistrivõistlused Dohas, 2021. aastal aga Eugene’is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles