Graafik: kui kaugel on Eesti laskesuusatajad maailma tipust?

Martten Kaldvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes tahab uuel hooajal tegija olla, peab tuule alla tegema Martin Fourcade'ile.
Kes tahab uuel hooajal tegija olla, peab tuule alla tegema Martin Fourcade'ile. Foto: Sergei Grits/AP/Scanpix

Hämarad tehingud juhtkonna tasandil, korruptsioon ja doping – laskesuusatamise rahvusvaheline alaliit (IBU) annab endast kõik, et kirjeldatu oleks möödanik. Septembri alul sai IBU uue kümneliikmelise juhatuse eesotsas värske presidendi rootslase Olle Dahliniga. Uue ajastu alguses rõhutakse karmimalt kui kunagi varem dopinguvabale spordile ning alaliidu läbipaistvusele.

Loomulikult pole aga üle ega ümber saadud Venemaa küsimusest. Nende täieõigusliku liikmesuse hääletamise tulemusena jäeti venelased kõigi küsimuste kaasarääkimise juures veel kord pingile, kuniks antidopingu reeglite täitmises on kõik läbipaistev.

Sellest otsusest võitsid enim riigid, kes taotlesid endale maailmakarikaetapi korraldusõigusi ja konkureerisid nende nimel Venemaaga. See oli vesi Eesti veskile, sest 2022. aasta hooaja eelviimane etapp peetakse Otepääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles