Tartu Maraton läbib põneva uuenduse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Klubi Tartu Maraton projektide direktor Indrek Kelk näitas Kanal 2 saates «Hommik» Juha Mieto puusuuski ning kinnitas, et 2019. aasta Tartu Maratoni saavad retrofännid täiega nautida.

Nimelt stardib üheskoos põhisõitudega esmakordselt Tartu Maraton Vintage, mis annab võimaluse rada läbida vanade puusuuskadega.

«Kutsume ja ootame inimesi läbima maratoni omaaegse suusavarustusega,» selgitas Kelk. Selle tarbeks tehakse ka üks suusajälg laiemaks.

«Teeme suusale vastava jälje ning asi muutub oluliselt. Kindlasti on minusuguseid vanamehi veel, kes tahaksid võistlusi nautida ning tuletada vanu aegu meelde. Puusuusavärk võtab võistlusstressi kohe maha ka!»

Veidi ajakadu võib puusuuskadega rajal sõitmine tuua, ent Kelgu sõnul pole see nii hull ning rada üle kümne tunni lahti ei hoita. «See asi näeb hullem välja kui ta tegelikult on. Arvame, et see, kes on praegu sõitnud Tartu maratoni nelja tunniga läbi, sõidab selle suusaga viie tunniga. Ega seda finišit saa ka lõpmatuseni lahti hoida, sest veebruarikuus läheb pimedaks. Kümnest tunniks peaks piisama küll.»

Kuidas kaitseb Tartu Maraton end aga kliimasoojenemise vastu? «Eks ikka muretseme. Teatud mõttes olen mina üks usuhullude juht, kes suusausku rahvaga koos viljeleb. Tõsiasi on see, et see on pika vinnaga asi. Kui vaatame Tartu Maratoni 60-aastasele ajaloole tagasi, siis pole olnud kümnendit, kus poleks olnud kolme kehva suusatalve, kolm väga head suusatalve ning siis paar sellist talve, mis on olnud enam-vähem.

Võib-olla see protsent muutub kehvemaks, aga olen kindel, et meie eluajal saab Eestimaal kindlasti suusatada. Võib-olla mitte neli-viis kuud jutti, aga neli nädalavahetust kohe kindlasti. Möödunud nädalavahetusel saime suusatalvega juba alustada.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles