Foto: Miller-Uibo säras koos abikaasaga IAAFi galal, ent jäi auhinnata

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaunae Miller-Uibo ja Maicel Uibo.
Shaunae Miller-Uibo ja Maicel Uibo. Foto: Instagram

Tänavuse hooaja parimaks kergejõustiklaseks valiti meestest maratonijooksja Eliud Kipchoge ning naisest kaugus- ja kolmikhüppaja Caterine Ibargüeni.

Kipchoge kinnitas tänavusel hooajal oma staatust maailma parima pikamaajooksjana. 34-aastane Keenia jooksja võitis aprillis ajaga 2:04.17 Londoni maratoni. Viis kuud hiljem püstitas ta Berliini maratonil ajaga 2:01.39 maailmarekordi. Eelmise rekordi ületas ta 78 sekundiga – nii suurt rekordiparandust nähti maratonimaailmas viimati 1967. aastal.

Ibargüen säras lõppeval aastal nii kaugus- kui kolmikhüppes. 34-aastane kolumbialane võitis mõlemal alal kuldmedali nii Kesk-Ameerika ja Kariibi mere saarte mängudel, IAAFi kontinentaalkarikal kui Teemantliiga finaaletapil. Kolmikhüppes jäi Ibargüeni hooaja tipptulemuseks 14.96 ning kaugushüppes 6.93.

Maailma parima naiskergejõustiklase nominentide hulgas oli ka Bahama sprinter Shaunae Miller-Uibo, kes võitis kõik võistlused, kus startis. Oma põhialal ehk 400 meetri jooksus tegi ta kolm starti, püstitades ka uue rahvusrekordi ajaga 48,97.

Eelkõige keskendus ta tänavu 200 meetri jooksule, võttes võidud nii Briti rahvaste ühenduse mängudel, erinevatel Teemantliiga etappidel, sealjuures finaaletapil, ning IAAFi kontinentaalkarikal.

IAAFi aasta auhinnad:

Aasta meessportlane: Eliud Kipchoge (maraton)

Aasta naissportlane: Caterina Ibarguen (kaugushüpe, kolmikhüpe)

Aasta uus tulija: Armand Duplantis (teivashüpe), Sydney McLaughlin (sprint)

Aasta treener: Joe Vigil

View this post on Instagram

?♥️?

A post shared by Shaunae Miller-Uibo (@hey_itsshaunae) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles