Itaalia klubiga liitunud Veideman reageeris pakkumisele ülikiiresti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman
Rain Veideman Foto: Eero Vabamägi

Eelmise kalendriaasta kevadel mõnevõrra ootamatult Kalev/Cramo jätnud ning Itaalia tugevuselt teises korvpalliliigas mängiva Udinega käed löönud Rain Veideman maandus selleks hooajaks Raplas. Nüüd sai meeskonna kapten siiski välislepingu ning lahkub Raplast, teatas klubi kodulehekülg.

Itaalia esiliigaklubi Pallacanestro Pompea Mantovaga liitunud Veidemani sõnul käis kõik väga kähku. «Sain eile kõne, milles küsiti jah või ei. Minu vastus oli suhteliselt kiire,» ütles Veideman, lisades, et uuest klubist ta midagi ei tea.

Veidemani sõlmitud leping kehtib hooaja lõpuni. Eestis veedetud aja jooksul tunti Veidemani vastu Itaaliast huvi veelgi, ent tõsise pakkumiseni asi kordagi ei jõudnud.

Eestlane loodab, et samasugust olukorda nagu mullu Udines, kus ta pidi uue leegionäri liitumise järel põhihooaja viimaseid ja kõiki play-off-mänge jälgima väljaku kõrvalt, ei juhtu. «Kuid kunagi ei tea, mis juhtuma hakkab,» tõdes ta.

Oma Raplas veedetud aega jääb Veideman meenutama positiivselt. «Väga huvitav oli, aga paraku ei läinud nii hästi, kui oleks tahtnud. Iga lahkumine on raske, nii ka Raplast lahkumine,» ütles Veideman.

Veideman tõusis Rapla meeskonna liidriks tuues keskmiselt 17,8 punkti, võttes 4,7 lauapalli  ja andes 4,1 resultatiivset söötu. Üheteistkümne eduka mängu järel Raplas sai Veideman Itaaliast sobiva pakkumise ning liitub Pallacanestro Pompea Mantovaga.

«See on olukord, milleks ei taha valmis olla, aga pead olema,» rääkis Rapla mänedžer Jaak Karp. «Selline kokkulepe oli, seda tuleb austada, soovida Rainile vaid parimat ja liikuda ise edasi. Loomulikult on praktiliselt võimatu asendada Rain eestlasest Eesti koondise tasemel mängijaga. Sellest oleks eriti kahju, kui Rain tuleks asendada välismaalasega. Alustame otsinguid siiski Eesti nimedest ja kindlasti uurime enne üle, mis Läti mängijateturul toimub.»

Ta lisas: «Meeskonnale on see kõva hoop, aga me ei kavatse pead norgu lasta, töötame täie jõuga edasi, tibude lugemiseni on veel aega!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles