Miks lõpetas Abu Dhabi vaatamata lendavale Loebile Citroeni toetamise?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šeik Khalid Al Qassimi lahkus koos Abu Dhabi rahadega Citroeni tiimist.
Šeik Khalid Al Qassimi lahkus koos Abu Dhabi rahadega Citroeni tiimist. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Citroeni rallimeeskond astus tulevaks hooajaks jõulise sammu, kui tõi tiimi kuuekordse maailmameistri Sebastien Ogier. Ometi ei olnud sellest ega ka Sebastien Loebi Kataloonia MM-rallil Citroeni roolis võetud võidust piisavalt, et jätta tiimi juurde Abu Dhabi rahamäed.

Abu Dhabi oli Citroeni toetanud viimased kuus aastat ja sellega kaasnevalt kuulus valitud võidusõitudel tiimi ka šeik Khalid Al Qassimi. Viimased hooajad on olnud tiimi jaoks aga rasked ja seetõttu on kadunud ka sponsorhuvi.

«Suhe lõppes kuue aastaga, sest Abu Dhabi Racing ja sealne valitsus peavad uurima, kuidas nende investeeringutel läheb,» selgitas Autospordile Citroeni tiimiboss Pierre Budar.

Tänavusel hooajal võitis Citroen vaid ühe MM-etapi, mullu oldi kaks korda edukamad. Siiski mindi hooaja lõpule vastu positiivse meelestatusega. «Pärast tulemust Hispaanias, oli meil teatav lootus, et (koostöö) võib jätkuda, aga samas andis šeik Khalid meile teada, et on võimalik, et see katkeb,» rääkis Budar.

«Peamiselt mõjutab see meid 2019. aastal jooksutatavate autode arvu juures,» jätkas tiimiboss. «Ilma Abu Dhabi partnerlusega on palju raskem kolmandat autot välja panna. Nii et hetkel saame Citroen Racinguna kinnitada vaid kahe autoga osalemise.»

Citroen otsib endale parajasti uut suurpartnerit, kelle rahadega õnnestuks Ogier ja Esapekka Lappi kõrval Loebi ja Mads Östbergi või Craig Breeni tarbeks kolmas masin rajale tuua. Lisaks on Budar veendunud, et pärast vaheaastat tulevad 2020 ka Abu Dhabi rahad nende tiimi taha tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles