MotoGP sarjas viidi läbi lõbus reeglitemuudatus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bo Bendsneyderi moodi ei pea MotoGP sarjas enam keegi kannatama.
Bo Bendsneyderi moodi ei pea MotoGP sarjas enam keegi kannatama. Foto: Gold & Goose/Red Bull Content Pool

Mootorrataste ringrajasõidu MM-sarjas MotoGP saab sõitja tulevikus aja kirja ka juhul, kui tema ja mootorratas ületavad finišijoone erinevatel aegadel. Lõpuaeg fikseeritakse vastavalt sellele, kes või mis hiljem finišeeris, kirjutab Reuters.

Varasem reegel ütles, et sõitjad peavad finišijoont ületades olema oma tsiklitel. «On olnud juhuseid, kus seoses avariiga on sõitja ja masin ületanud joone eraldi,» seisis Rahvusvahelise Mootorrattaliidu avalduses. «Tulevikus määratakse finišiaeg sõitja või tema mootorratta esimesest osast – olenevalt, kumb hiljem finišijoone ületab.

Kõige mälestusväärsemalt diskvalifitseeriti möödunud hooajal hollandlane Bo Bendsneyder, kes kodusel Moto3 võidusõidul loetud meetrid enne finišijoont kukkus. Hollandlane ja tsikkel ületasid finišijoone 10. kohal, aga teineteisest lahus ja seetõttu mehe tulemus tühistati.

Hollandlane ületas finišijoone 10. kohal, aga diskvalifitseeriti, sest ta ei olnud sel hetkel enam tsikli peal.
Hollandlane ületas finišijoone 10. kohal, aga diskvalifitseeriti, sest ta ei olnud sel hetkel enam tsikli peal. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles