Kahevõistluse uus ja noor kuningas on tulnud. Et jääda

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarl Magnus Riiber pärast järjekordset esikohta Lilllehammeri minituuril.
Jarl Magnus Riiber pärast järjekordset esikohta Lilllehammeri minituuril. Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran/Scanpix

Veidi vähem kui nelja aasta eest seisid Kristjan Ilves ja Jarl Magnus Riiber Almatõs kõrvuti poodiumil. Ilves sai kaela kolmest juunioride MMi sprindipronksist teise, Norra kahevõistluse tõusev täht karjääri teise rahvusvahelise kuldmedali. Nüüd pakub Ilves, et lähematel aastatel valitseb ala just Riiber.

Kõik ootasid ja eeldasid: too vaid 17-aastane Oslo poiss hakkab kohe-kohe paugutama ka täismeeste hulgas. Järgmine hooaeg oligi igati hea: tuli etapivõit, lisaks veel kolm pjedestaalikohta. Kuid rohkem pakkus Riiber kõneainet erinevate äpardustega. Küll libises ta üle lõpujoone ühel suusal, küll unustas maha hüppekombinesooni, küll juhtus midagi muud absurdset. Noorele talendile kleepusid külge erinevad halvamaigulised hüüdnimed.

Mullu tegi Riiber aga läbimurde ja tänavuse hooaja kahe esimese nädalalõpu põhjal on juba mõtet küsida, kas Riiberist kujuneb kahevõistluse valitseja. Ilves kirjeldab eakaaslase erandlikku andekust ja pakub, et kõigil rivaalidel - eelkõige sakslastel - on kõvasti peamurdmist, kuidas Norra talendi sabas püsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles