Poksitipp võitleb haiglas oma elu eest

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adonis Stevenson ringis lamamas
Adonis Stevenson ringis lamamas Foto: Jacques Boissinot / AP

Profipoksi poolraskekaalu WBC tiitlit vallanud Adonis Stevenson sai möödunud nädalavahetusel meistrivööd kaitstes nii tõsise hoobi, et võitleb ka kolm päeva hiljem haiglas oma elu eest. Arstide sõnul on ränga ajutrauma saanud mehe seisund stabiilne ent jätkuvalt kriitiline.

41-aastane Sevenson oli kahe kohtuniku kaardil matši Aleksandr Gvozdiki vastu juhtimas, kui ukrainlane ta 11. raundis kaheksalöögilise kombinatsiooniga auti lõi. Hoobid olid nõnda rängad, et Stevenson toimetati otse ringist haiglasse, kus teda laupäeva öösel ja pühapäeval opereeriti.

«Ta on sellest ajast saati olnud intensiivraviüksuses. Ta kannatab tõsise ajutrauma all. Kuigi tema seis on kriitiline, püsib see olukorda arvestades siiski stabiilsena,» sõnas raviarst Alexis Turgeon koomas hoitava sportlase kohta. «Tema seisund vajab hingamistuge, sügavat narkoosi ja erilist neuroloogilist jälgimist. On veel liiga vara härra Stevensoni pikemaajalisest prognoosist kõnelda.»

Stevenson oli WBC tiitlivöö omanik viimased viis aastat. Matš Gvozdikiga oli tema profikarjääri alles teine kaotus 32 matšis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles