Johaug avaldas hästi hoitud saladuse: sellest rääkimine olnuks rumal

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: TORE MEEK / AFP

Norra suusataja Therese Johaug on 18-kuulise võistluspausi järel tipus taas kanda kinnitanud ning juhib MK-sarja korraliku eduga. Nettavisen sai jälile aga veel ühele põnevale tõigale – Johaug oli supervormis juba 10 kuud tagasi. Siis, kui toimusid Pyeongchangi olümpiamängud.

Johaug kinnitas ajalehele, et oli tõepoolest väga heas vormis. Nõnda heas, et alistas olümpiaeelsel treeningvõistlusel ka hiljem Pyeonchangis suusakuningannaks kroonitud Marit Bjørgeni

«See oli minu ja Mariti omavaheline saladus. Ma ei tahtnud varem avalikult rääkida, et olen väga heas vormis. Sellest rääkimine olnuks rumal, ma ei saanud ju niikuinii võistelda.  Nõnda jäi see meie vahele, kuid nüüd karistusest vabanenuna saab sellest rääkida,» sõnas klostebooli kasutamise eest 18 kuud tippsuusatamisest eemal olnud Johaug.

Pärast olümpiat sportlaskarjääri lõpetanud ja lapseootele jäänud Bjørgen võitis Pyeongchangis kaks kuldmedalit, ühe hõbeda ja kaks pronksi. Johaugi sõnul oli sõbranna edu talle motiveeriv.

«Ma ei teinud sügisel just palju trenni. Maritiga koos oli see aga teistsugune. Kui ma nägin teda olümpial võistlemas ning nägin, kui tugev ta oli, sain aru, et minu tagasitulek on tõesti võimalik. Ma tõesti nägin, et mu füüsiline vorm võib tõesti paraneda,» selgitas Johaug. 

Johaugi dopingujuhtum

Norra Olümpiakomitee määras Johaugile klostebooli kasutamise eest karistuseks 13-kuulise võistluskeelu, mis lõppenuks 18. novembril 2017 ja lubanuks norralannal olümpial võistelda. FIS esitas aga selle osas CASile kaebuse, mille kohtunike paneel koosseisus Romano F. Subiotto (Suurbritannia), Markus Manninen (Soome) ja Jeffrey G. Benz (USA) rahuldas. Olümpiamängudele ei saanudki Johaug sõita ning lõpuks vabanes ta võistluskeelust tänavu 18. märtsil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles