Purjuspäi inimesi halastamatult peksnud Venemaa jalgpallurid jäävad vahi alla

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Kokorin
Aleksandr Kokorin Foto: Maxim Grigoryev / Maxim Grigoryev/TASS

Huligaanitsenud Venemaa tippjalgpallurid Aleksandr Kokorin ja Pavel Mamajev veedavad ka jõulud ja aastavahetuse trellide taga. Nimelt peeti eile pallurite süüasjas uus kohtuistung, kus otsustati pikendada meeste eeluurimisvanglas olemise aega.

Kokirin ja Mamajev väljusid kontrolli alt 7. oktoobril, kui tinutanud pallurid väljusid kell seitse hommikul purjuspäi ühest Moskva ööklubist. Mehed asusid parklas autosid peksma ning kui ühe auto roolis istunud mees neile märkuse tegi, löödi ta pikali ja peksti teda. Kanali Mash andmetel sai mees peapõrutuse ja ajutrauma.

Kokorin ja Mamajev ning nende kaaskond siirdusid aga edasi Nikitskaja tänaval asuvasse kohvikusse, kus tellisid kohvi. Mehed olid lärmakad ja agressiivsed ning personal ei suutnud neid vaigistada. Kohviku püsiklient palus neil vaiksemalt võtta, kuid Kokorin ja Mamajev ründasid teda tooliga ning asusid tedagi peksma.

«Poisid on tehtu eest vabandanud, aga ainult peksmisega seoses. Nad ei kavatse mitte mingil juhul tunnistada, et rikkusid avalikku korda tahtlikult ja huligaansetel eesmärkidel,» rääkis Kokorini kaitsja Tatjana Stukalova eelmisel istungil.

Ehkki jalgpallurid on korduvalt esitanud taotluse pääseda koduaresti või saada kautsjoni vastu pelgalt jälgimise alla, pole kohus nende soove rahuldanud. Nad kannavad karistust Moskvas, Butõrka eeluurimisvanglas.

Kokorin on Venemaa jalgpallikoondist esindanud 48 ja Mamajev 15 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles