Dopingutsirkus jätkub: Venemaa olümpiakomitee vaidlustas oma sportlase kasuks tehtud kohtuotsuse

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Zubkov oma Sotši olümpiakullaga. Venemaa kohtu otsusega on tal see medal justkui jätkuvalt kaelas, CAS võtab selle talt aga ära.
Aleksandr Zubkov oma Sotši olümpiakullaga. Venemaa kohtu otsusega on tal see medal justkui jätkuvalt kaelas, CAS võtab selle talt aga ära. Foto: AI Project/Action Images/Reuters/Scanpix

Venemaa olümpiakomitee ei ole rahul, et Moskva kohtu otsuse järgi tuleb dopingupatusesse bobisõitjasse Aleksandr Zubkovi Venemaal suhtuda kui kahekordsesse olümpiavõitjasse, kirjutab AP.

Zubkov sai mõned nädalad tagasi suurepärase uudise. Moskva kohus otsustas, et rahvusvaheline spordikohus CAS on tembeldanud Sotši olümpiavõitja dopingupatuseks liiga vähese tõendusmaterjali alusel ja seetõttu tuleb temasse Venemaal suhtuda kui olümpiavõitjasse – see tähendab ka nüüdseks karjääri lõpetanud sportlasele eripensioni maksmist.

«Kohus vaatas üle Zubkovi vastuväited, et teda tunnistatakse Venemaal kui dopingupatust – Vene kodanikuna oli see ta peamine mure. Vene kohus ei tühistanud või muutnud CASi otsust, sest neil pole selleks mingit õigust,» selgitas advokaat Artjom Patsev pärast seda otsust.

Vene olümpiakomitee on otsustanud aga sportlase kasuks tehtud otsuse edasi kaevata. Seda tehakse oma sportlaste üldisemaks kaitsmiseks: Vene spordi katuseorganisatsioon kardab, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee vaatab kohtuotsust kui katset CASi õõnestada ja sellele võivad järgneda uued sanktsioonid.

Mäletatavasti pidid Venemaa sportlased Sotši dopingupattude eest Pyeongchangi olümpiamängudel võistlema olümpialipu all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles