WRC-sarja korraldajad tahavad kõik MM-masinad Eestisse tuua

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WRC-autod Milano Piazza del Duomol. Sarnast vaatepilti, kui Gooti stiilis katedraal välja arvata, peaks tuleval aastal nägema ka Eestis.
WRC-autod Milano Piazza del Duomol. Sarnast vaatepilti, kui Gooti stiilis katedraal välja arvata, peaks tuleval aastal nägema ka Eestis. Foto: WRC

Sel nädalavahetusel näidatakse Milano linnarahvale autoralli MMi kangemaid masinaid: Citroën C3, Ford Fiesta, Hyundai i20 Coupe ja Toyota Yaris WRC-sid. Sarnane üritus on järgmisel aastal kavas korraldada ka Eestis.

Sel nädalavahetusel on ralliautod Milanos, kus tähistatakse 40. Monza rallisõud «See on WRC-sarja jaoks väga eriline sündmus. MM-sarja toomine Euroopa ühe suurima linna südamesse, esitledes nii meeskondi kui autosid Monzas, toob WRC kümnete tuhandete itaallaste ja külaliste silme alla. See on meie spordiala jaoks suurepärane võimalus.»

Järgmine selline sõuüritus on planeeritud Eestisse. WRC pressiteate järgi peaks selle toimumisaeg olema enne 2019. aasta Soome rallit ehk üritus võiks toimuda koostöös Rally Estoniaga, kus juba tänavu kolm MM-tiimi kohal käisid.

Postimehe täpsustavatele küsimustele WRC-sarja esindajad vastata ei soovinud nagu ka sellele, kas masinaid näidataks Lõuna-Eestis või ka Tallinnas. Küll ütles sarja juht Oliver Ciesla Motorsport Newsile, et Eestis toimuv üritus on Ott Tänaku populaarsust arvestades igati loogiline samm.

«Nägime, et osad meeskonnad läksid eelmisel aastal Eestisse rallile ja huvi oli väga suur. Nagu te võite ette kujutada, siis on Eestis rallihuvi Oti edu tõttu praegu meeletu. Et ralli toimub vaid paar nädalat enne Soome etappi, on see ideaalne võimalus autosid ja MM-sarja näidata,» selgitas Ciesla.

WRC-sarja sõitjatest on Monza ralligalal esindatud Teemu Suninen, kes teeb esimese võistluse koos uue kaardilugeja Marko Salmineniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles