Video: Vettel näppas Räikköneni trumpalal soomlase eest esikoha

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Sebastian Vettel võttis Kimi Räikkönenilt tiitli üle.
Sebastian Vettel võttis Kimi Räikkönenilt tiitli üle. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Sebastian Vettel sai meeskonnakaaslasest Kimi Räikkönenist tänavuse hooaja punktitabelis kindlalt jagu, lõpetades teisena, sellal kui soomlane pidi leppima kolmanda kohaga. Sakslane suutis aga ettepoole jääda ühes teises heitluses, kusjuures selge soosik oli seal Räikkönen. Viiendat korda maailmameistriks kroonitud Lewis Hamiltonil polnud selles arvestuses aga üldse esikolmikusse asja.

Vormel 1 sarja korraldav Liberty Media palus nimelt fännidel Twitteris valida lõppenud hooaja kõige meeldejäävam vestlus tiimiraadios. Esikoha võitis Vettel Brasiilia etapil eetrisse paisatud ja allapoole vööd suunatud huumoriga, kogudes finaalis 55% häältest Räikköneni 45% vastu. Soomlane pretendeeris esikohale Ungari GP-l tekkinud probleemiga, kui ta oli hädas joogi kättesaamisega.

Nii pidi nutikad ja naljakad väljaütlemised oma leivanumbriks muutnud Räikkönen mulluse võidu järel leppima teise kohaga. Eelmise hooaja «tiitli» tõi soomlasele episood Bakuu tänavaringrajal, kus ta kordusstardi eel häälekalt oma sõidukindaid ja rooli nõudis. Vetteli ja Räikköneni järel pälvis tänavu kolmanda koha Fernando Alonso irooniline dialoog võidusõiduinseneriga Ungari etapi vihmases kvalifikatsioonis.

«Mul on midagi jalge vahel... kui ilmselge asi kõrvale jätta. Miski lendleb jalgade juures ringi,» kuulutas Vettel esikoha toonud klipis. «Selge pilt,» vastas võidusõiduinsener talle muigvelsui. «Noh, see tähendab, et jalgade juures... Kui see oleks see, mida sa arvad, siis oleksin uhke, aga pole,» täpsustas seepeale öeldu kahemõttelisust ka ise taibanud Vettel.

Tagasi üles