Kurbas: pidin Kaleviga ainult trenni tegema, aga treener kutsus mängule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev/Cramoga taasliitunud ääremängija Tanel Kurbas säras Ühisliiga kohtumises Permi Parma vastu tosina punktiga. Kuidas 30-aastane ääremängija valitseva Eesti meistriga lepinguni jõudis? 

Hooaega Poola kõrgliigas alustanud, kuid seal pinki nühkinud ja poolte kokkuleppel Gliwice meeskonnaga lepingu lõpetanud Kurbasele kukkus Kalevi huvi õigel ajal sülle. «Pidin esialgu meeskonnaga ainult trenni tegema, aga treener kutsus mängule ja sain kohe lepingu ka,» sõnas Kurbas, kes on Kalevis kuulisel katseajal. «Üritan siin kõvasti panna ja eks siis ole näha, kas lähen kuhugi edasi või jään Kalevisse,» lisas ta.

Kui esimene mäng Kurbasel õnnestus pea ideaalselt, siis järgmised kohtumised saavad olema raskemad, sest konkurendid ei maga ja teevad meie mehele kindlasti korraliku skautingu. 

Kurbase kõrval on Kalevis veel üks uus mängija, ameeriklasest korvialune jõud Arnett Moultrie, kes viskas debüütmängus 16 punkti ja noppis üheksa lauapalli. Kalevi leedulasest juhendaja Donaldas Kairyse hinnangul vajavad mõlemad mängijad meeskonda sulandumiseks aega.

«Meil on pärast koondisepausi olnud ainult kaks meeskonnatreeningut. Nad pole meiega ülemäära palju saanud harjutada. Meeskonnakaaslastest arusaamine ja kõik muu võtab aega, aga nad tegid hea mängu. Kõik tegid,» kommenteeris Kairys.

Parmast jagu saamise kohta lausus peatreener: ««Me mängisime teisel ja kolmandal veerandajal väga hästi nii kaitses kui ka rünnakul. Tabasime hea protsendiga viskeid ja võtsime palju lauapalle – need ju ongi kõige olulisemad asjad.»

Kalevi tagamängija, meeskonna resultatiivseimana 20 punkti visanud serblane Branko Mirkovic märkis mängu järel, et Kalev alustas pisut uniselt. «Algus polnud meie poolt eriti hea, aga me kosusime kiirelt ja tulime mängu tagasi. Mängisime hea rütmiga ja kontrollisime tegelikult kogu mängu,» olid Mirkovici muljed.

Viie kaotuse kõrvale hooaja neljanda võidu saanud Kalev jätkab Ühisliigas seitsmendal kohal. Järgmise mängu peab Eesti meistermeeskond Ühisliigas 16. detsembril, kui võõral väljakul minnakse vastamisi kuuendal kohal oleva Astanaga, kes on kogunud neli võitu ja kolm kaotust.

Vaata allolevat videointervjuud Arnett Moultriega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles