Olümpiavõitja: Sildaru võidab tänavu kõik võistlused!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cassie Sharpe oma Pyeongchangi olümpiakullaga.
Cassie Sharpe oma Pyeongchangi olümpiakullaga. Foto: DARRYL DYCK/AP/Scanpix

Kelly Sildaru tunnistas võistlusjärgsel pressikonverentsil, et tema karjääri esimene MK etapivõit rennisõidus, tuli talle üllatusena. Eestlanna rivaalid nentisid, et selles pole midagi üllatavat.

«Ma olen ülielevil. Ma ei oodanud seda üldse!» pakatas Sildaru võistlusjärgseid kommentaare jagades rõõmust. Ta vaatas oma tänaste poodiumikaaslaste, Pyeongchangi olümpiamängudel rennisõidus kulla võitnud Cassie Sharpe’i ja pronksile tulnud Brita Sigourney poole: «Te kaks suusatate nii hästi ja panite mu muretsema. Ma pole renni eriti sõitnud – viimati oli kaks ja pool kuud tagasi Uus-Meremaal. Nii et olen tulemuse üle väga elevil.»

Edasi liiklus mikrofon Sharpe’i kätte, kes vaatas meie sportlasele otsa, naeratas ja ütles siiralt: «On väga äge, et keegi uus tuleb sellele alale ja hakkab kohe valitsema. Ees ootab väga äge hooaeg.» Muide, Sharpe on ainus, kes on kahel freestyle-suusatmise paraadalal ehk renni- või pargisõidus suutnud täiskasvanute arvestuses Sildaru alistada – seda möödunud aastal Uus-Meremaal toimunud rennisõidu MK-etapil. Kolmandal võistlusalal, Big Airis, on Sildarul allajäämisi ette näidata rohkem.

Kompliment oli tänasele võitjale varuks ka viimasel hetkel end poodiumile pressinud Sigourney’l: «Ma ei saa öelda, et poleks seda ette näinud, Kelly. Sinuga tuleb alati arvestada.»

Kohalikud ajakirjanikud küsisid Sildaru käest lisaks, millised on tema tänavused plaanid võistlusalade lõikes. Vastus oli ammendav: «Üritan sõita parki ja renni segamini … Big Airi ka. Kõike kolme.»

«Ja ta võidab need kõik ka ära!» pistis Sharpe vahele.

Järgmise suurema võistlusena on freestyle-suusatajatele kavas Dew Tour, mis on mainekuselt X-mängude järel hooaja teine kommertsvõistlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles