Sundby avastas venelaste edu saladuse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby jälitab Aleksei Tšervotkinit
Martin Johnsrud Sundby jälitab Aleksei Tšervotkinit Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Norra tippsuusataja Martin Johnsrud Sundby rääkis suvel, et motiveerib ennast uuel moel – ta on oma magamistoa öökapile ladunud konkurentide pildid. Täpsemalt tõi ta oma magamistuppa Aleksandr Bolšunovi, Sergei Ustjugovi ja Deniss Spitsovi fotod. Nüüd avaldas Sundby NRK-le, et suvel avanes talle võimalus koos Venemaa tippudega koos ka treenida. Tulemus oli tema sõnul vaimustav.

Venemaa murdmaasuusakoondis treenis suvel ühe kuu Norras Sjusjoenis. Ühel päeval põrkas ta kokku Venemaa koondise sakslasest peatreeneri Markus Crameriga ning sai põneva pakkumise – «Kas sa meiega trenni ei tahaks teha?»

Sundby oli ebalev ning palus Cramerilt, et too talle venelaste nelja nädala treeningplaani saadaks. Ei läinud kaua, kui plaan oli Sundby meilil. Ning üllatus oli suur – plaan on Norra koondise omaga üsna sarnane, kuid venelased teevad kõvasti rohkem trenni.

«Me ei peaks kogu aeg rinnale taguma ja ütlema, et teeme alati parimaid asju. Reaalsuses ei oleks me nelja nädala jooksul nii palju treeninudki kui nemad,» andis Sundby venelastele au.

Kuigi norralane venelastega koos treenima ei jõudnudki, võttis ta Crameri nõu kuulda. Ta kinnitab, et venelased teevad hooaja eel palju rohkem trenni kui norralased ning nende treeningmahud on palju suuremad. «Neil on asjad väga hästi paigas. Väga palju treeninguid, kuid kõik on tasakaalus. Võiksime isegi sellist treeningplaani järgida,« hindas Sundby.

Mk-sarjas on siiski praegu esikolmikus kaks norralast ja üks venelane. Emil Iversen juhib enne tänast MK-etappi 328 punktiga, Bolšunov on 321 punktiga teine ning Didrik Tønseth 282 punktiga kolmas. Sundby on 108 punktiga 12. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles