Julgeid lubadusi pildunud O'Sullivan jõudis rekordijahil kindlalt finaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan püüab Yorkis rekordilist seitsmendat tiitlit.
Ronnie O'Sullivan püüab Yorkis rekordilist seitsmendat tiitlit. Foto: Richard Sellers / PA Wire/PA Images / Scanpix

Snuukrikuningas Ronnie O'Sullivan jõudis Yorkis peetavatel Suurbritannia meistrivõistlustel kindlalt finaali, alistades poolfinaalis 6:1 Tom Fordi. Rekordilist seitsmendat finaalivõitu jahtiv inglane kohtub seal Mastersi võitja Mark Alleniga, kes sai palju tasavägisemas poolfinaalis 6:5 jagu eksmaailmameistrist Stuart Binghamist.

Allen tuli poolfinaalis välja 2:4 kaotusseisust, läks ise 5:4 ette, lasi Bnghamil viigistada, kuid jäi otsustavas freimis ikkagi peale, sest Bingham lõi lausa kaks korda valge palli tahtmatult auku. Seejuures oli Binghamil 4:2 eduseisul võimalus freim võita, ent ta sai hakkama eksimusega, mida kommenteeris hiljem ise lausetega: «Sealt oleks mu ema ka ära löönud, aga käsi läks pingesse. Kui selliseid võimalusi ei kasuta, saadki snuukrilt põlvega tagumikku.»

O'Sullivan kaotas oma poolfinaalis Fordile küll esimese freimi, ent võitis siis kuus järjest. 2015. aastal ta Suurbritannia lahtistel kaasa ei teinud, kuid on neljal viimasel osaluskorral alati finaali jõudnud ja võitnud kokku 27 kohtumisest 26. Vaid 2016. aasta finaalis tuli tal Mark Selbyle alla vanduda. Mullu alistas O'Sullivan finaalmatšis 10:5 Shaun Murphy.

Viiekordne maailmameister O'Sullivan jagab praegu Suurbritannia meistrivõistluste ajaloos esikohta Steve Davisega, mõlemal on kirjas kuus tiitlit. Finaalivõidu korral oleks tal rekordilised 19 tiitlit BBC kolmelt suurvõistluselt: snuukri MMilt, Suurbritannia meistrivõistlustelt ja Mastersilt.

Ühtlasi mahendas O'Sullivan pisut uudiseid, nagu oleks ta World Snookeri esimehe Barry Hearniga täielikus tülis ja kavatseks sarjast lahku lüüa. «Kui ma tänavu ei võida, pole ka hullu, aega ju on. Kõige tähtsam, et finaal teeks snuukrile head reklaami ja oleks fännidele hea vaadata. Ühel hetkel tuleb küsida, kellele me seda kõike teeme. Mõnikord taipad, et sinu võidud valmistavad paljudele rõõmu. Üritan seda siis pakkuda, naeratus näol,» rääkis O'Sullivan. 

Teises ringis saadud võidu järel pillas O'Sullivan lause, et on valmis lahkuma ja oma võistlussarja looma, täpsustades hiljem siiski, et see oleks kõige viimane lahendus. Hearn vastas seepeale, et ootab O'Sullivani alati enda jutule, arutamaks tulevikku. O'Sullivan lükkas kutse aga tagasi, märkides: «Mis mõtet sellel oleks?» Britt pole rahul liialt tiheda võistluskalendriga, mille käigus snuukrimängijad peavad reisima Suurbritannia, Euroopa ja Hiina vahet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles