Postimees TV: Doncici supersoolo tõi raketid maa peale, häbistatud Bulls vilistati välja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oled tugeva vastase vastu pea kümnepunktilises kaotusseisus ja mängu lõpuni jääb alla kolme minuti? Pole hullu, kui sul on Luka Doncic! Sloveenia imepoiss võttis Houston Rocketsi ja Dallas Mavericksi kohtumises ohjad otsustaval hetkel enda kätte ja vedas isikliku imelise spurdiga Mavericksi 107:104 võiduni.

Seisult 94:102 tabas Doncic esmalt väljaku nurgast ühe kaugviske ja lisas järgmisel rünnakul kaheksalt meetrilt üle James Hardeni käe teisegi. Seejärel murdis Doncic korvi alla ja tõi sealt kaks punkti, lüües lõpuks Rocketsi kirstu viimase naela veel ühe raske kolmesega. Vähem kui kahe minutiga tehtud 11:0 vahespurdist külalised enam ei toibunudki.

«Ma ei mänginud täna üldse hästi. Ent mängulõppudes muutun enesekindlaks ja siis tunnen end mõistagi mugavalt,» tõdes lõpuks 21 punkti ja seitse lauapalli kogunud Doncic ise. Avapoolajal tabas ta üheksast viskest tõepoolest vaid ühe ja vahetas poolajal seetõttu isegi korvpalliketse. Enne kolme viimase minuti imesooritusi oli tema 13 viskest korvirõnga läbinud vaid kolm.

Rocketsi täht Harden kogus küll lõpuks 35 punkti, ent neist vaid neli viimasel veerandajal. Seejuures eksis just Harden lõpuminutitel kaks korda kolmeseüritusel, püüdes Doncici kaugvisetele samaga vastata. Chris Paul lisas 23 punkti, Clint Capela arvele jäi 12 punkti ja 13 lauapalli. Doncicit toetasid enim samuti 21 punkti kogunud Wesley Matthews ja 12 visatud punktile lisaks 20 lauapalli võtnud DeAndre Jordan.

Luka Doncic mängis James Hardeni otsustavatel minutitel puhtalt üle.
Luka Doncic mängis James Hardeni otsustavatel minutitel puhtalt üle. Foto: Cooper Neill / AP / Scanpix

Masendaval moel sai kolki Chicago Bulls, kaotades koduväljakul Boston Celticsile suisa 77:133. 56-punktiline kaotus on ühtlasi Bullsi ajaloo suurim ning endasmõistetavalt saatis publik mängijad platsilt ära vilekoori saatel. Ühtlasi oli tegu kogu liiga ajaloo suurima võõrsilvõidu kordamisega, sest 1986. aastal alistas Seattle SuperSonics vastaste väljakul samuti 56 punktiga Houston Rocketsi.

Bulls tabas väljakult vaid 38,3- ja kolmesejoone tagant 25-protsendiliselt, kahekohalise punktisummani jõudsid ainult Shaquille Harrison (20 p), Zach LaVine (11 p) ja Cameron Payne (10 p). Celticsile tõi Jaylen Brown 23 punkti, Daniel Theis lisas 22 punkti ja võttis 10 lauapalli.

Kõik tulemused:

  • Dallas Mavericks - Houston Rockets 107:104
  • Indiana Pacers - Sacramento Kings 107:97
  • Atlanta Hawks - Denver Nuggets 106:98
  • Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 116:101
  • New York Knicks - Brooklyn Nets 104:112
  • Chicago Bulls - Boston Celtics 77:133
  • Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 88:111
  • Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 113:105
  • Los Angeles Clippers - Miami Heat 98:121
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles