Video: Barcelona ekstreener viis alles teist aastat liigas mängiva meeskonna USA meistriks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atlanta United krooniti meistriks.
Atlanta United krooniti meistriks. Foto: Todd Kirkland / AP / Scanpix

MLS Cupi ehk USA meistritiitli jalgpallis võitis Atlanta United, alistades finaalis 2:0 Portland Timbersi. Omapäraseks teeb Atlanta võidu asjaolu, et meeskond liitus MLSiga alles mulluse hooaja eel.

Atlanta uuel futuristlikul staadionil ligi 75 000 pealtvaataja ees peetud finaalis avas skoori MLSi hooaja parim mängija Josef Martinez, kes kavaldas 39. minutil üle Timbersi väravavahi Jeff Attinella ja lükkas palli võrku. Kokku lõi Venetsueela koondislane lõppenud hooajal tervelt 35 väravat.

Pärast poolajapausi kasvatas Franco Escobar pärast Miguel Almironi karistuslööki ja Martinezi peasöötu skoori. Teisest tabamusest 2015. aasta MLSi meister ja mullune põhiturniiri võitja Timbers enam ei toibunudki.

Ühtlasi saatis United ilusal moel järgmise tööandja juurde aastatel 2013-14 Barcelonat juhendanud Gerardo «Tata» Martino, kellest saab nüüd Mehhiko uus peatreener. «Võitsime, hea tunne on,» kõlas tema lakooniline lühikommentaar. «Kui lahkumisviisi saab valida, siis praegune on parim.»

2014. aastal asutatud ja mullu MLSi võetud Atlanta United jõudis kohe esimesel hooajal kohamängudele, ent kaotas seal Columbus Crew'le. Unitedi võit on alles viies linna toodud suurliigade tiitel, varasemast on kolm meistritiitlit ette näidata Bravesi pesapallimeeskonnal ja ühe korra on NBA meistriks tulnud ka Atlanta Hawks. See juhtus aga juba 1958. aastal ning Bravesi viimane tiitel pärineb 1995. aastast. 

​Kui paljud MLSi meeskonnad saavad uhkustada staaridega, kes läinud USAsse karjääri lõpetama, siis Atlanta ridadest selliseid mehi ei leia. Unitedi tuntuim mängija on Venetsueela koondislase Martinezi kõrval pikalt Inglismaa kõrgliigas mänginud väravavaht Brad Guzan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles