Kuninganna naasmine mõjub suusatamisele kabelimatsuna (2)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran/Scanpix

Meeste murdmaasuusatamise talv on alanud omamoodi üksluiselt – Norra ja Venemaa täieliku võimutsemise tähe all. MK-sarja juhib venelane Aleksandr Bolšunov, kuid kaheksa parema sekka kuulub koguni kuus norralast. Iseloomulik oli eilne teatesõit Beitostølenis. Norra esindusrivistus edestas Venemaad ja Norra teist võistkonda, lihtsurelikest parim ehk Šveits kaotas parimale üle kahe minuti (ja seda 4x7,5 km distantsil)!

Ent kui siin leidub intriigialgeid, siis õrnema soo leeris on pärast Therese Johaugi rajale naasmist võtnud maad täielik rahu: üks sõidab kaugel ees ja teiste jagada on päramised kohad. Kuusamos edestas Johaug 10 km klassikasõidus Charlotte Kallat 22,5 ning Lillehammeris sama pikal uisudistantsil teist rootslannat Ebba Anderssoni 9,2 ja seejärel jälitussõidus (klassika) 16,8 sekundiga. Kuid läinud nädalavahetusel Beitostøleni kodurajal edestas norralanna rivaale juba mitme kalendriga: Kalla kaotas 15 km vabatehnikas tervelt 1.05,9ga! Ka teatesõidus sai teel esikohale otsustavaks Johaugi läbitud (teine) vahetus.

Niisiis, pärast dopingukeelust vabanemist on 30-aastane Johaug tunnistanud üksnes võite ja MK-sarja üldarvestuses rebinud vahe Kallaga juba 131 punktile. Ta kordas iseenda saavutust hooajast 2015/16, kui samuti neljal esimesel individuaalsel etapil triumfeeris.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles