Aasta juunioriteks kuulutati Sappinen ja Tammik, aasta naisjalgpalluriks Loo

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Sappinen valiti aasta meesjuunioriks.
Rauno Sappinen valiti aasta meesjuunioriks. Foto: Tairo Lutter

Jalgpalligalal kuulutati välja aasta juuniorid, kui meeste arvestuses võidutses Rauno Sappinen ning naiste arvestuses osutus valituks Lisette Tammik. Aasta naisjalgpalluriks kuulutati Katrin Loo. 

22-aastane Sappinen esindas tänavu kahel korral Eesti A-koondist ning tegi kaasa kolmes U21 kohtumises. Aastat Belgia esiliigas alustanud, seejärel FC Florasse naasnud ja hiljem Hollandi esiliigasse Den Boschi siirdunud ründajal on Hollandis käsil väga hea hooaeg, kui tal on hetkeseisuga kirjas juba kuus tabamust. Sappinen sai lisaks aasta meesjuuniori auhinnale Eesti Olümpiakomitee tunnustuse.

Aasta parimaks naisjuunioriks valitud Tammik esindas hooaja esimeses pooles esindas Tallinna FC Flora naiskonda ja sai Meistriliigas 15 mänguga kirja 12 väravat. Augustis siirdus 20-aastane ründaja Itaaliasse Napoli Femminile naiskonda, kus on hooaega alustanud resultatiivselt. Ühtlasi oli Tammik põhimängijaks naiste koondises, kui tegi kaasa kaheksas kohtumises ja sai kirja ka värava.

Eesti 2018. aasta naisjalgpalluriks valiti ka Meistriliiga parimaks nimetatud koondise ja Tallinna FC Flora mängija Katrin Loo. Loo järel jõudsid esikolmikusse veel Ungari klubis Ferencváros mängiv kaitsja Inna Zlidnis ja Soome klubi Åland United ründaja Signy Aarna. Parim mängija valiti ringküsitluses, kus osalesid ajakirjanikud, jalgpallijuhid ja treenerid, kokku oli 12 hääletajat.

Punkte teenisid ka Lisette Tammik, Kristina Bannikova ja Vlada Kubassova (kõik Napoli Femminile), Pille Raadik (Åland United), Liis Lepik ja Getriin Strigin (mõlemad Tallinna FC Flora) ning Ketlin Saar (Pärnu JK).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles