Eesti koondisest unistav Beglarišvili sooritas edukalt keeleeksami (1)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zakaria Beglarišvili Eesti koondise särgis
Zakaria Beglarišvili Eesti koondise särgis Foto: FC Flora

Äsja Premium liiga parimaks jalgpalluriks valitud FC Flora poolkaitsja Zakaria Beglarišvili sooritas edukalt ka keeleeksami ning võib nüüd saada Eesti kodakondsuse.

Kodakondsuseksami sooritas Beglarišvili edukalt juba 27. oktoobril, keeleeksami tulemust ootas ta täpselt kuu aega.

«Täna kell 14.20 mu pikk ootus lõppes ja sain teada, et eksam läks väga edukalt. Sain tulemuseks 81%. Eksami läbimiseks nõutav on 60%,» ütles Beglarišvili Postimehele. 

«Olen ülimalt õnnelik! Kui inimene midagi väga tahab, siis ei ole talle midagi rasket, aga samas ma ei saa ka öelda, et eesti keele õppimine olnuks lihtne. Aga nüüd lähen kohe ja annan passitaotluse sisse! Loodan, et olen uueks aastaks juba Eesti kodanik.»

Et olla Eesti koondise peatreeneri Martin Reimi valikus, peab Beglarišvili loobuma Gruusia ja saama Eesti passi. Seejärel tuleb Eesti Jalgpalli Liidul tegeleda väiksemat sorti paberimajandusega ehk taotleda FIFA-lt Beglarišvili nn. jalgpallilise kodakondsuse muutmist. Seda saab iga mängija vastavalt FIFA reeglitele teha üks kord - kuid üksnes juhul, kui ta pole esimest riiki ametlikus kohtumises esindanud.

Beglarišvili on korra Gruusia koondise särki kandnud. See  juhtus 2015. aastal, kui ta jooksis A. le Coq Arenal väljakule just Eesti vastu. Kuid et tegemist oli sõprusmänguga, see jalgpallilise kodakodakondsuse vahetamise suhtes tähtsust ei oma.

«Meie jaoks on taoline asjaajamine esmakordne ja seega ei oska ennustada, kaua paberimajandus aega võtab. Küll on mõistagi FIFA-s olemas vastavad pretsendendid. Kindlasti ei saa me midagi teha enne, kui tal on Eesti pass taskus,» sõnas Eesti Jalgpalli Liidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht.

Eesti koondis suundub uue aasta alguses suure tõenäosusega turneele Aafrikasse. Selle toimumise aeg on veel lahtine.

Zakaria Beglarišvili
Zakaria Beglarišvili Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles