Blogi: Mohamed Salah ja Alisson Becker viisid Liverpooli surmagrupist play-off’i

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Salah lõi 34. minutil Liverpooli juhtvärava.
Mohamed Salah lõi 34. minutil Liverpooli juhtvärava. Foto: JON SUPER / Action Images via Reuters

Mullu jalgpalli Meistrite liigas finaali jõudnud, kuid seal Madridi Realile alla jäänud Liverpool pääses tänavu üle noatera alagrupist edasi, kui alistas C-grupi (loe: surmagrupi) viimases voorus Mohamed Salahi väravast koduväljakul 1:0 Napoli. Lisaks päästis Liverpooli esimesel üleminutil maailmaklassi tõrjega väravavaht Alisson Becker.

Põneva lõpplahenduse pakkus viimases voorus ka B-alagrupp, kus Milano Inter viigistas koduväljakul 1:1 PSV Eindhoveniga ja Tottenham Hotspur võõral väljakul 1:1 juba varem edasipääsu kindlustanud Barcelonaga. Kusjuures Inter oli 73. minutil, pärast Mauro Icardi viigiväravat play-off-kohas kinni, aga kümmekond minutit hiljem päästis Tottenhami Lucase tabamus.

Kõik mängud:

A-alagrupp:

  • Brügge - Madridi Atletico 0:0
  • Monaco - Dortmundi Borussia 0:2 (15., 88. Guerreiro)

Lõppseis: Dortmund 13 punkti, Atletico 13 p, Brügge 6 p, Monaco 1 p – paremus omavahelistes mängudes annab Atleticoga võrdselt 13 punkti kogunud Dortmundile eelise ja alagrupi esikoha.

B-alagrupp:

  • Barcelona - Tottenham Hotspur 1:1 (7. Dembele – 85. Lucas)
  • Milano Inter - PSV Eindhoven 1:1 (73. Icardi – 13. Lozano)

Lõppseis: Barcelona 14 punkti, Tottenham 8 p, Inter 8 p, PSV 2 p – paremus omavahelistes mängudes annab Interiga võrdselt kaheksa punkti kogunud Tottenhamile eelise ja play-off-koha.

C-alagrupp:

  • Liverpool - Napoli 1:0 (34. Salah)
  • Belgradi Crvena Zvezda - Pariisi Saint-Germain 1:4 (56. Gobeljic – 10. Cavani, 40. Neymar, 74. Marquinhos, 90+2. Mbappe)

Lõppseis: PSG 11 punkti, Liverpool 9 p, Napoli 9 p, Crvena Zvezda 4 p – paremus omavahelistes mängudes annab Napoliga võrdselt üheksa punkti kogunud Liverpoolile eelise ja play-off-koha.

D-alagrupp:

  • Istanbuli Galatasaray - Porto 2:3 (45+1. pen Feghouli, 65. Derdiyok – 17. Felipe, 42. pen Marega, 57. Oliveira)
  • Gelsenkircheni Schalke - Moskva Lokomotiv 1:0 (90+1. Schöpf)

Lõppseis: Porto 16 punkti, Schalke 11 p, Galatasaray 4 p, Lokomotiv 3 p.

Enne mänge:

C-grupis peab kevadine finalist Liverpool edasipääsu nimel nüüd kindlasti alistama viimases voorus koduväljakul Napoli. Lisaks tuleb arvestada, et kuna Napolile jäädi võõrsil alla 0:1, tuleb neid kodus võita kas vähemalt kahe väravaga või skooriga 1:0. Viimasel juhul ollakse omavaheliste mängude arvestuses viigis, ent Liverpoolile annaks edu üldine suurem löödud väravate arv.

Teoorias on aga võimalik, et nii Napoli, Liverpool kui ka PSG lõpetavad alagrupi üheksa punktiga – selleks peab Liverpool võitma Napolit ja PSG leppima võõrsil viigiga Belgradi Crvena Zvezda vastu. Niisugusel juhul oleks Liverpoolil omavahelistest mängudest kuus, Napolil ja Pariisi Saint-Germainil viis punkti, mis tähendaks Liverpoolile kindlasti edasipääsu. Kui aga PSG serblasi võidab, selgub teine edasipääseja igal juhul Napoli-Liverpool duellist.

B-grupis on Barcelona edasipääsu juba taganud ja võõrustab viimases voorus Tottenhami Hotspuri. Spurs peab aga saama vähemalt sama tulemuse nagu Inter, ent kuna itaallased kohtuvad kodus grupi punase laterna PSV Eindhoveniga, on Tottenhamil ilmselt vaja võitu. Võrdsete punktide korral soosivad omavaheliste mängude tulemused tänu võõrsil löödud väravale Tottenhami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles