Uhke Pochettino: saime võimatu missiooniga hakkama

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mauricio Pochettino meeskonda Barcelonasse toetama sõitnud fännidele aplodeerimas.
Mauricio Pochettino meeskonda Barcelonasse toetama sõitnud fännidele aplodeerimas. Foto: JOSEP LAGO/AFP/Scanpix

Tottenham Hotspuri meeskond vajas Meistrite liigax edasipääsus vähemalt Milano Interi tulemuse kordamist. Kui itaallased kodustaadionil PSV vastu 73. minutil viigistasid, oli Barcelonas 0:1 taga olnud Spursi meestel vesi ahjus. Sangariks kerkis aga Lucas Moura, kes viigiväravaga inglastele pileti play-offi lunastas.

«Ma olen nii õnnelik. Nii rahul. Ma mäletan, et pärast PSV mängu (neljandas voorus võõrsil 2:2 viik) ei uskunud meisse keegi,» meenutas Tottenhami peatreener Mauricio Pochettino. Järgnesid aga koduvõidud PSV (2:1) ja Interi (1:0) üle ning lõpuks viik Barcelonaga. Viimased kolm mängu tõid kaheksast punktist viis ja Interit edestati enam löödud väravatega.

«See oli võimatu missioon, aga me oleme siin, oleme järgmises ringis,» jätkas peatreener. «See on klubi jaoks tohutu saavutus. Oleme fännide nimel siin ja üle maailma rahul. See on klubile hiiglaslik süst ja võimalus järgmisel aastal play-off'is mängida oma uuel kodustaadionil on meile tohutu motivatsioon.» Nimelt saab järgmisteks mängudeks lõpuks valmis Tottenhami uus White Hart Lane'i staadion ja meeskond saab Wembleyga hüvasti jätta.

Moura värav sündis kohtumise 85. minutil ja Pochettino sõnul oli pärast seda näha väljakul kõhklemist: kas minna jahtima teist väravat juhuks, kui Inter samuti lööb, või hakata viiki hoidma. «Viimast 10 minutit oli keeruline hallata. Mängijad teadsid Interi mängu tulemust, aga on keeruline sõnadesse panna, mida nad väljakul tegema pidid. Võiduks tuleb värav lüüa, aga kui sa endale sisse lased ja kaotad, siis räägid sa pärast ju hoopis teistsugust juttu.»

Eile kindlustas edasipääsu ka Liverpool, kes alistas kodustaadionil 1:0 Napoli. Et Manchesteri suurklubid United ja City olid juba varasemalt järgmisesse ringi jõudnud, näeb play-off'is nelja inglismaa klubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles