Imeline Alisson ja 14 aasta tagune hea enne süstivad Liverpooli lootust

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alisson Becker tõrjub üleminuteil imeliselt Napoli poolaka Arkadiusz Miliku (nr 99) löögi.
Alisson Becker tõrjub üleminuteil imeliselt Napoli poolaka Arkadiusz Miliku (nr 99) löögi. Foto: Paul Ellis/AFP/Scanpix

Teisipäevaõhtu jalgpalli Meistrite liiga alagrupiturniiri viimases voorus tõi rohkelt rõõmu Inglismaa ja kurbust Itaalia klubidele. Liverpool tagas Napoli ja Tottenham Milano Interi ees edasipääsu kõige napimalt.

Mõni jalgpallisõber ehk mäletab veel hooaega 2004/05. Liverpool vajas otsustavas alagrupiheitluses Pireuse Olympiacosega vähemalt kaheväravalist võitu. Veel 81. minutil näitas tulikiri Anfieldi staadioni tablool seisu 1:1. Ent Liverpool võitis 3:1 ning tee maikuisele triumfile uskumatus finaalis AC Milaniga oli sillutatud.

Üleeile oli Jürgen Klopp&Co eelkäijatega samasuguses seisus. Napoli oli vaja alistada 1:0 või suuremate skooride korral kuraditosina aasta taguse kombel vähemalt kahe väravaga. Punased jäi tänu Mo Salahi tabamusele peale 1:0. Egiptlase kõrval tõusis Liverpooli sangariks Brasiilia koondise väravavaht Alisson Becker, kes hiilgas mitme tõrjega, parima ja tähtsaimaga teisel üleminutil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles