Isepäise suusatšempioni viimane finiš. «Nüüd saan olla vaba mees.»

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug ei jätnud emotsioone kunagi endasse. Ka pressikonverentsil pidi ta võtma paar hetke, et pisaraid pühkida.
Petter Northug ei jätnud emotsioone kunagi endasse. Ka pressikonverentsil pidi ta võtma paar hetke, et pisaraid pühkida. Foto: Ole Martin Wold

«Ära kunagi unusta Otepääd,» laulis suusataja Petter Northug oma nooremale vennale, kui Otepää MK-etapi võitnud veli Tomas otsustas 2017. aastal 27-aastaselt karjäärile joone alla tõmmata. Poolteist aastat hiljem võttis sama otsuse raske südamega vastu ka Petter ise. «Tänasest raskemat päeva pole mu karjääris olnud,» rääkis ta pisarsilmi pressikonverentsil.

Juba aastaid terviseprobleemide käes vaevelnud Northug kinnitas, et soovis edukale karjäärile – siiski neli olümpiamedalit ja 16 MM-medalit, neist 13 kulda – punkti panna juba pärast Faluni MMi kolm aastat tagasi, ent spordimehe hing ei lubanud tal alla anda. Nüüd ei pidanud keha aga enam vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles