Peatreener Novosjolov õpib selgitamist

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Ega midagi väga totaalselt ei ole muutunud. Treeningpaik on üks ja sportlased, keda näen, on samad,» võtab Nikolai Novosjolov kokku viimased kuud, mil ta on lisaks ise sportimisele olnud ametis ka epeemeeskonna peatreenerina

Õppeprotsess siiski käib, ka nõnda kogenud spordimehe jaoks: «Ma pean ise aru saama, kui hästi oskan informatsiooni edastada ja mis viisil peaksin seda tegema, et nad minust õigesti aru saaksid. Üks asi on asi enda jaoks selgeks teha ja teine selgitada teistele.»

Peatreener on saanud ristsed ka rahvusvahelisel tasemel, kui novembri lõpus peeti Šveitsis hooaja esimene MK-etapp. Individuaalselt sai Novosjolov meie parimana 36. koha ja meeskond (lisaks Sten Priinits, Jüri Salm ja Peeter Turnau) kaotas kohe avaringis 31:45 Hispaaniale. «Saime korraliku sauna ja sealt ka päris palju mõtteid,» muigab Novosjolov. «See oli ka meile katsevõistlus – proovisime teha järjestuses muudatusi ja vaatasime, kuidas see töötab. Oli ka positiivset, aga kindlasti ka mida vaja parandada.»

Järgmine plaan on Novosjolovil pühadeks kõik Eesti parimad pojad kokku kutsuda: «Selline suurem üritus tuleb eesootavatel nädalavahetustel, kus teeme vähe suurema treeninglaagri, kuhu on kaasatud ka meie noored. Vaatame, mis sellest tuleb, ja proovime natukene noori edasi tõmmata.»

Järgmised MK-etapid kavas jaanuari teisel nädalavahetusel – meestel Saksamaal, naistel Kuubas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles