Euroopa liiga: Tamm ja Sarpsborg said suure kaotuse ning langesid konkurentsist

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonas Tamm Genki vastu väljakul.
Joonas Tamm Genki vastu väljakul. Foto: Jasper Jacobs / ZUMAPRESS.com

Euroopa liigas toimunud viimases alagrupi mängude voorus pidi Joonas Tamme koduklubi Sarpsborg tunnistama Genki 0:4 paremust ja nii lõppes Tamme jaoks ka eurohooaeg.

Enne kohtumise algust oli Genkil liidritena kogutud 8 punkti, Besiktas oli teisena seitsme punkti peal ning talle järgnesid Malmö FF kuue punktiga ning Sarpsborg viie punktiga. Enne kohtumise algust oli teoreetiline võimalus edasi pääseda kõikidel võistkondadel.

Kahjuks ei jõudnud Sarpsborg veel edasipääsust unistamagi hakata, kui kohtumise alguses kohe olukord selgeks tehti. Kolmandal minutil viis Zinho Gano Genki 1:0 juhtima ja juba viiendaks minutiks oli Belgia klubi eduseisu 2:0 peale suurendanud. Poolajaks siiski rohkem väravaid ei löödud.

Teisel poolajal jätkas Genk aga siiski alustatud hävitustööd ning 64. minutil viis Gano oma teise väravaga Genki 3:0 juhtima ning lõppseisu 4:0 vormistas Joseph Aidoo 67. minutil. Teises kohtumises alistas Malmö Besiktase 1:0 ja nii pääsesid alagrupist edasi Genk ja Malmö.

Tippklubidest heitlesid edasipääsu nimel täna Celtic ning Leipzig. Celtic kaotas 1:2 Salzburgile, aga Leipzig ei suutnud alistada alagrupis esimese punti teeninud Rosenborgi - kohtumine lõppes 1:1 viigiga. Nii Pääsesid alagrupist edasi Salzburg 18 puntktiga ja Celtic 9 punktiga. Leipzig jäi 7 punktiga kolmandaks ning Rosenborg oli ühe punktiga neljas. 

Lisaks tagasid alagruppidest edasipääsu Villareal, Rapid Vienna, Frankfurti Eintracht, Lazio, Sevilla, Krasnodar, Kiievi Dynamo, Rennes, Chelsea, Bate, Peterburi Zenit, Slavia Prague, Zagrebi Dynamo, Arsenal, Sporting, Real Betis ja Piraeuse Olympiakos. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles