Kontaveit, Sildaru ja teised pälvisid Tallinna linna tunnustuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: WU HONG / EPA

Neljapäeva õhtul selgusid lõppeva aasta Tallinna parimad sportlased ja parim võistkond. 

Parima naissportlase tiitli pälvis tennisist Anett Kontaveit, parima meessportlase tiitli veemotosportlane Erik Aaslav-Kaasik ja parimaks sportmängude võistkonnaks kuulutati Kalev/Cramo korvpallimeeskond.

«Meie sportlastele kaasaelamine, meeliülendavad hetked nende saavutuste ja võitude üle on saanud meie rahva ühendavaks jõuks, just nagu on laulu- või tantsupidu,» sõnas Belobrovtsev. «Usun, et meie sporditippude saavutused on parimaks eeskujuks noortele, andes usku ja lootust iseendasse eesmärkide püstitamisel ja nende saavutamisel. Jakob Hurt on öelnud, et kui me ei saa suureks rahvaarvult, peame saama suureks vaimult. Soovin meie atleetidele sportlikku vaimu ja visadust, et olla maailmas jätkuvalt suured kehakultuuris.»

Tallinna aasta parimaks naissportlaseks nimetatud Kontaveit jõudis kahel suure slämmi turniiril (Austraalia ja Prantsusmaa lahtistel) 16 parima hulka, kõrgetasemelisel Premier 5 kategooria turniiril Wuhanis finaali ning Premier kategooria turniiridel Roomas ja Stuttgardis poolfinaali. Tallinna parim meessportlane Aaslav-Kaasik on maailmameister ja Euroopa meister veemoto paadiklassis F-125.

Parim sportmängude võistkond Kalev/Cramo korvpallimeeskond krooniti kümnendat korda Eesti meistriks. Meeskonna peatreeneriks on Donaldas Kairys, abitreenerid Indrek Reinbok ja Russell Bergman.

Parimaks juuniorsportlaseks tunnistati Kelly Sildaru ja parimaks noorte spordiklubiks Audentese spordiklubi.

Tallinna linn tunnustas oma sportlasi, sportmängude võistkonda, juuniorsportlasi ja olümpiaveterane juba 24. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles