Dirk Nowitzki naasis vigastuspausilt ja möödus Kobe Bryantist

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Nowitzki.
Dirk Nowitzki. Foto: Michael Ainsworth / AP

Saksamaa korvpallilegend Dirk Nowitzki pidas möödunud ööl oma hooaja esimese mängu liigas NBA, kui Dallas Mavericks jäi võõral väljakul 89:99 alla Phoenix Sunsile.

40-aastane Nowitzki vigastas tänavu kevadel jalga, käis operatsioonilaual ning naasis mänguplatsile enam kui pool aastat hiljem, saades karjääris 21. hooaega (!) järjest Dallas Mavericksi eest väljakule.

NBA kõigi aegade seitsmes korvikütt haaras enda nimele ainulaadse rekordi. Nimelt sai sakslasest ainus mängija maailma tugevaima korvpalliliiga ajaloos, kes esindanud ainult ühte meeskonda enam kui paarikümnel hooajal. Enne möödunud ööd jagas Nowitzki selles arvestuses esikohta legendaarse Kobe Bryantiga, kes kuulus aastatel 1996-2016 Los Angeles Lakersi hingekirja.

Nowitzki sekkus Dallas Mavericksi kaotusmängu Phoenix Sunsi vastu vahetusest esimesel veerandajal ja mängis kokku kuus minutit. Selle ajaga viskas vanameister kaks punkti (kolmesed 0/1, kahesed 1/2, vabavisked 0/0), noppis ühe lauapalli ja tegi ühe isikliku vea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles