Kaks Euroopa jalgpalliklubi tegid konkurentidele silmad ette

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salzburgi Red Bulli mängijad.
Salzburgi Red Bulli mängijad. Foto: ROBERT PERRY / EPA

Käimasoleval jalgpallinädalal lõppes alagrupiturniir nii Meistrite kui ka Euroopa liigas. Kui viskame pilgu peale lõppseisudele, siis näeme, et vaid kaks meeskonda läbisid alagrupiturniiri täisedu ehk kuue võiduga.

Kokku osales kahe eurosarja peale kokku alagrupiturniiril 80 Euroopa (Meistrite liigas 32, Euroopa liigas 48) meeskonda. Meistrite liigas ei suutnud ükski meeskond esimest faasi kuue võiduga läbida, aga Euroopa liigas said sellega mõnevõrra üllatuslikult hakkama valitsev Austria meister Salzburgi Red Bull ja Saksamaa meistriliigas mängiv Frankfurdi Eintracht.

Red Bulli alagrupikaaslased olid sellel hooajal Glasgow Celtic (Šotimaa), Leipzig (Saksamaa) ja Rosenborg (Norra). Eintracht madistas Rooma Lazio (Itaalia), Limassoli Apolloni (Küpros) ja Marseille Olympique’iga (Prantsusmaa).

Võrdluseks: eelmisel hooajal ei saanud säärase saavutusega hakkama ükski meeskond kahes eurosarjas, hooaeg varem õnnestus see vaid Euroopa liigas mänginud Ukraina meeskonnal Donetski Šahtaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles