Blogi: kaitses uniseks ja rünnakul hambutuks jäänud Kalev sai Ühisliigas suure kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev/Cramo korvpallimeeskond jäi Ühisliigas võõrsil ülikindlalt 78:105 alla Kasahstani esiklubile Astanale. Poolaaja 16 punktiga võitnud ja kolmanda veerandajaga vahe koguni 30 punktile käristanud Astana sai tabelisse kuuenda võidu, Kalevil on neli võitu ja kuus kaotust. Kalevlaste parim oli lõpuks 23 punktiga Arnett Moultrie, Branko Mirkovic lisas 17 ja Chavaughn Lewis 14 punkti. Astanale tõi pea eksimatult tabanud J. J. O'Brien 23 punkti. Kalevlased patustasid 16 pallikaotusega vastaste kuue vastu.

Terve mäng järelvaadatavana:

Enne mängu (eelvaade bckalev.ee): 

Pühapäevased vastased väärivad teineteist, sest nii Astana kui ka Kalev asuvad liigatabelis esimeses pooles ja on liikumas VTB Ühisliiga play-off’i kursil. Kasahhid paiknevad 5 võidu ja 3 kaotusega suisa viiendal ning kalevlased 4 võidu ja 5 kaotusega seitsmendal tabelireal. Olgugi et põhiturniirist on tänaseks mängitud umbes üks kolmandik, lahutab mõlemat meeskonda eelmise hooaja saldost vaid kaks võitu – Astana oli kümnes 7 võidu ja 17 kaotusega ning Kalev kaheteistkümnes 6 võidu ja 18 kaotusega.

Sarnaselt Kalevile suutis Astana tänavu võõrsil üllatada Krasnodari Lokomotiiv-Kubani (90:71), lisaks on nad suurest viisikust võtnud kodus Peterburi Zeniidi skalbi (93:91). «Lihtsurelike» vastu on Astana saldo 3-1 ja Kalevil 3-2.

Nii kuvalt kui see Kasahstani korvpalli üldseisu silmas pidades ka ei kõla, tugineb vastase mäng täielikult leegionäridel ehk kuuel ameeriklasel. Näiteks viimatises võidumängus Krasnodari üle viskasid viis mängul osalenud jänkit meeskonna 90 punktist suisa 88. Kasahstani korvpalli au hoidis üleval aga Venemaa päritolu Aleksander Žigulin, kes avaveerandil palli korvi alt korvi upitas. Tõsi, Žigulinile pole tegelikult põhjust liiga teha, sest keskmiselt viskab ta 9 punkti mängus ja on ainus kohalik mees, keda ameeriklaste keskel natukenegi märgata võib.

Kuuest ameeriklasest ainsana on Ühisliigast varasemast ajast tuttav Anthony Clemmons. 186-sentimeetrist tagamängijat võib pidada võistkonna kindlaks rünnakuliidriks, kelle keskmine punktisaak on kerkinud mulluselt 11-lt lausa 18-ni. Laupäeval ehk 15. detsembril sai kolmandat hooaega Astanas mängivast Clemmonsist muide Kasahstani kodanik ja ühtlasi koondislane. Astana uutest põhimeestest väärib ära märkimist esimest hooaega Euraasias palliv ääremängija J.J. O’Brien, kelle keskmised numbrid on 14 punkti, 5 lauapalli ja 4 korvisöötu mängu kohta.

Astana kuues ameeriklane, tagamängija Stephen Holt liitus meeskonnaga detsembri alguses ja peaks Kalevi vastu tegema debüüdi. Varasemalt on Holt mänginud NBA tütarliigas, Hispaanias, Tšehhis ja Poolas.

Pärast Astanaga kohtumist ootab Kalevit sel kalendriaastal ees veel võõrsilmäng Krasnojarski Jenisseiga (22.12) ja suur aastalõpu kodumäng Moskva CSKA-ga (30.12).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles