Arsene Wengeri soovitus Zinedine Zidane’ile: mine Inglismaale!

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsene Wenger.
Arsene Wenger. Foto: nordphoto / Ewert / imago/Nordphoto

Enam kui paarkümmend aastat Londoni Arsenali juhendanud prantslane Arsene Wenger andis kaasmaalasele Zinedine Zidane’ile soovituse: «Kui sa tahad töötada tipptasemel, siis pead minema Inglismaale.»

46-aastane Zidane pani treenerikarjääri pausile möödunud suvel, kui tuli Madridi Realiga kolmandat aastat järjest Meistrite liiga võitjaks. Seejärel on teda seostatud Manchester Unitedi ja Torino Juventusega, kuid prantslane pole uut väljakutset vastu võtnud.

«Inglismaa on ainus riik, kus kuus meeskonda heitlevad meistritiitli nimel. Teistes riikides selgub tšempion üldjuhul juba detsembris,» sõnas Wenger, kes viis Arsenali kolm korda (1998, 2002, 2004) Inglismaa meistriks.

«Zidane on keerulises olukorras, sest ta oli maailma suurimas klubis, mis tähendab, et ta saab minna vaid aste madalamale,» märkis Wenger. «Aga ta kas võtab ette pikaajalose projekti või läheb tagasi meeskonda, mis on kohe võimeline võitma Meistrite liiga,» lisas Arsenali ekstreener.

Sarnaselt Zidane’ile puhkab treeneritööst ka kolleegist 23 aastat vanem Wenger, keda on pärast Arsenalist lahkumist seostatud Müncheni Bayerni ja Pariisi Saint-Germainiga. Seni pole Wenger uue töökohaga jalgpallimaailma vapustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles