Üle saja korra Eesti koondist esindanud jalgpallur lõpetab karjääri

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Dmitrijev (paremal) takistamas Inglismaa staari Theo Walcotti.
Aleksandr Dmitrijev (paremal) takistamas Inglismaa staari Theo Walcotti. Foto: IAN KINGTON / AFP

14 aastat ja 106 korda Eesti jalgpallikoondises mänginud Aleksandr Dmitrijev otsustas karjääri lõpetada ja proovida treeneriametit.

36-aastane Dmitrijev kinnitas seda uudist Soccernet.ee-le, kus on küll ka juures sõna «arvatavasti.» Viimati FC Floraga Eesti meistrivõistluste pronksmedali võitnud mees lisas tuleviku kohta: «Plaaniks on võib-olla proovida ennast treenerina. Aga mis või kus tõtt öelda ei tea.»

Dmitrijev tegi debüüdi Eesti koondises 2004. aastal ja seejärel sai temast rohkem kui kümnendiks selle keskvälja lahutamatu osa. Tema hea mängulugemine, kompromissitus ning oskus palle võita ja vastaste rünnakuid lõhkuda teenis kõigi vahepealsete koondise treenerite usalduse. Nii murdis Dmitrijev ka nn. «100+ klubisse», keda karjääri lõppedes ootab Lilleküla staadionil ees lahkumismäng.

Dmitrijev on kuuekordne Eesti meister, millest viis tuli Levadia ja üks Infoneti ridades. Välismaal teenis ta elatist aastatel 2008-12 Norras, Venemaal ja Valgevenes, samuti veetis Norras pool eelmisest aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles