Kas Levadia teeb Kotenkoga sama, mis Kalju Londakuga?

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Kotenko, toona veel Narva Transi särgis.
Artur Kotenko, toona veel Narva Transi särgis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Endine Eesti jalgpallikoondise väravavaht Artur Kotenko naaseb pärast seiklusi välismaal ja Eesti idapiiri ääres Tallinna Levadiasse.

Kotenko kaitses aastatel 2004–2013 koguni 27 korral Eesti koondise puurisuud. Sel ajal pääses ta ka Levadiast välismaale, mängides alates 2007. aastast kaheksa hooaja vältel viies riigis ja seitsmes klubis. Suurim edu saatis teda neist viimases, kui ta aitas Soligorski Šahtjoril võita Valgevene karika ning jõuda Euroopa liiga play-off’i, kus vannuti alla PSV Eindhovenile. 2014. aastal valiti Kotenko ka Valgevene liiga parimaks väravavahiks.

Viimased kaks hooaega veetis ta Narva Transis, kuid nüüd, juba 37-aastasena, leidis rohkem kui kümnendi kestnud eemaloleku järel tagasitee Levadiasse. «Mängisin Levadias viimati 11 aasta eest ja olen väga rõõmus, et klubi kutsus mind tagasi koju. Annan parima, et võidaksime uuel hooajal Eesti meistri tiitli. Samuti soovin oma kogemustega aidata noori väravavahte,» lausus Kotenko, kui aastane leping allkirjastatud.

«Arturi lisandumisega täitsime positsiooni, mis valmistas meile hooaja lõpus probleeme. Nüüd on meil kaks väga heal tasemel kogenud väravavahti ja nende kõrval suure potentsiaaliga noored, kes saavad Sergei Lepmetsalt ja Artur Kotenkolt palju õppida,» rõõmustas Levadia spordidirektor Sergei Pareiko, kes pidi tänavu ka ise olude sunnil varumeeste pingil käed soojas hoidma.

Lõppenud hooajal lõikas vilunud teise kollkipri olemasolust suurt kasu Nõmme Kalju. Vitali Teleši ebaõnnestunud esituste järel otsustas peatreener Sergei Frantsev saata postide vahele Kotenkost aasta vanema Pavel Londaku. See õigustas end, Londak tõrjus Kalju meistriks.

14 aastat ja 106 korda Eesti jalgpallikoondises mänginud Aleksandr Dmitrijev (36) otsustas aga karjääri lõpetada ja proovib treeneriametit. Tema koha Tallinna FC Flora keskväljal hõivab Pavel Dõmov, kes kuulus seni Levadia hingekirja, kuid veetis tänavu teise poolaasta Paide linnameeskonnas laenul. Dõmov sõlmis Floraga kaheaastase lepingu. Tema senine edukaim aasta on 2016, mil tuli Infonetiga Eesti meistriks ja tegi kaks esimest kohtumist Eesti koondises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles