Eesti laskesuusalootuse rasked aastad: kaks tõsist vigastust järjepanu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kui olümpiavõitja Gerd Kanter pika ja eduka sportlaskarjääri lõpetas, rääkis ta intervjuus Postimehele, et tippsportlase jaoks on kõige suuremaks hoobiks vigastused. Ent mis juhtub siis, kui raske trauma tabab noorsportlast, kes alles karjääri alguses? Ja kui terveks saanuna tuleb teine tagasilöök? Laskesuusataja Meril Beilmann teab seda omast käest.

Kettaheitevägilane Kanter rääkis tolles usutluses: «Teadmatust oli liiga palju. Võisin teha nii nagu varem, aga see ei toiminud, ja siis võis jälle juhtuda, et kõik on hästi korras. Mida karjääri lõpupoole, seda keerulisemaks olukord läks.»

Laskesuusalootus Meril Beilmann ei taha, et teda haletsetaks. Vastupidi, eelkõige soovib ta, et tema paranemisloost saaksid motivatsiooni kõik need, kes on ise raskustega kokku puutunud. «Teiste kogemustest õppimine avab silmi ja annab ideid, mida ise teha,» räägib ta. Mis siis juhtus?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles