Prantsuse ründetuus: MM-il löömata jäänud värav jääb igaveseks okkaks hinge

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olivier Giroud MMi võitjatrofeega. Mehe isiklik koopia auhinnast peaks lähipäevadel temani jõudma.
Olivier Giroud MMi võitjatrofeega. Mehe isiklik koopia auhinnast peaks lähipäevadel temani jõudma. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

Sel suvel Prantsusmaa jalgpallimeeskonnaga maailmameistriks tulnud Oliver Giroud tunnistas Guardianile antud intervjuus, et muidugi oli ründajana tema jaoks ärritav mäng mängu järel kuival püsida, aga lõpptulemus oli tähtsam, kui isiklik väravajanu.

Giroud ei löönud MMil ühtegi väravat, aga täitis igas kohtumises olulist rolli, tõmmates endaga kaitsjad kaasa ja andes nii rohkem mänguruumi Prantsusmaa sangariteks kerkinud Antoine Griezmannile ja Kylian Mbappele. Praegu võime me veel sellest nüansist rääkida, aga pikem ajalugu jääb Giroud mäletama, kui nullile jäänud ründetuusa.

«Ründajana on see ilmselgelt närviajav, aga kui te küsite Harry Kane'ilt kas ta vahetaks oma Venemaal löödud kuus väravat MM-tiitli vastu, siis ta vastaks, et muidugi ja võtke see resultatiivseima mängija auhind ka kaasa» tunnistas Giroud. Meeskonnatöö tulemus oli lihtsalt see, et särasid teised mängijad: «See oli saatus. See jääb alatiseks väikeseks okkaks mu hinges, aga ma tean enda panust.»

Maailmameistritiitel tähendab, et prantslase elus on jäänud vaid üks täitmata jalgpalliunistus: võita Inglismaa kõrgliiga. Londoni Arsenalis see ei õnnestunud ja nüüd proovib prantslane õnne Chelsea ridades.

Tänavu unistuse täitmine sai hiljuti suure hoobi: Chelsea kaotas poolteist nädalat tagasi võõrsil Wolverhampton Wanderersile, mis on Chelsea kaliibriga meeskonnale piinlik tulemus. «Tagasitee oli pikk ja Rüdi (Antonio Rüdiger – toim) õrritas mind: «Miks see sind kõigutab? Sa võitsid MM-tiitli.» Mateo (Kovacic), kes on kolm korda Meistrite liiga võitnud, ütles, et miski ei ole MMist suurem. Nii et võib-olla vaadatakse mind teistmoodi, eriti riietusruumis,» rääkis Giroud, kuidas suhtumine temasse on pärast suve muutunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles