Jasmiin Üpraus võitis ajaloolise MM-sarja pronksmedali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jasmiin Üpraus
Jasmiin Üpraus Foto: Simon Palfrader

Araabia Ühendemiraatides Sharjah´s jagati välja jetispordi MM-sarja medalid. Eestlaste parimana võitis Jasmiin Üpraus Eestile ajaloolise pronksmedali. 

Kolmes võidusõiduklassis osales kolmeetapilises sarjas 86 võistlejat ja esindatud oli rohkem kui 30 riiki. Eesti jetisportlasi osales sarjas viis. SKI GP1 klassi sõitsid kaasa Marten Männi ja Markus Lutsokert, SKI Ladies GP1 klassis tegid kaasa Jasmiin Üpraus ja Kätriin Nilbe ning Runabout GP1 klassis Anton Pankratov.

Teisipäevastes ajasõitudes tegid parima tulemuse Jasmiin Üpraus, kes oli SKI Ladies GP1 klassi kvalifikatsioonis teine ja Anton Pankratov, kes klassis Runabout GP1 sõitis välja viienda koha.

SKI Ladies GP1 klassis püsis põnevus kuni viimase sõiduni, mille tulemusena jagunesid MM-sarja medalid. MM-tiitlit olid viimases võistlusõidus jagamas Krista Uzare Lätist ja Emma-Nellie Ortendahl Rootsist.

Sellel aastal pidi mitmekordne maailmameister Emma-Nellie tunnistama lätlanna paremust ja leppima hõbemedaliga MM-sarjas. Pronksmedali saatus oli samamoodi otsustamisel viimases võistlussõidus, kus selle eest olid võistlemas esimese sõidu võitnud, teises sõidus teiseks tulnud Jasmiin Üpraus ja MM-sarja punktitabelis kolmandal kohal asuv Kätriin Nilbe.

Stardist said mõlemad naised hästi minema ja medalilootus säilis. Teisel ringil tegi Nilbe rajal vea, ning pidi võtma musta karistuspoi aga kohtunikud lugesid seda valesti tehtuks ja eemaldasid Nilbe rajalt musta lipuga. Sellega oli pronksmedali saatus otsustatud. Enam ei mõjutanud isegi Üprausi väike kukkumine rajal, mis langetas ta neljandale kohale. Esimese eestlasena võitis Jasmiin Üpraus jetispordi MM-sarjast pronksmedali.

«Oma esimese rahvusvahelise hooajaga oleme mina ja mu tiim väga rahul! Euroopa meistrivõistluste pronks, maailmemeistrivõistluste slaalomsõidu hõbe ja nüüd maailmameistrivõistluste viimasel etapil sõiduvõit, etapi kolmas ja suurimaks kordaminekuks on 2018 aasta maailmameistrivõistluste pronks medal,mis on esimene MM-sarja medal eestlastele,» rääkis Üpraus. 

«Lisaks on olnud võimalus võistelda Alpe Adria, Läti ja Eesti meistrivõistlustel ning nendelt nii tiitleid kui ka medalikohti koju tuua. Hetkel hakkame me valmistuma juba uueks hooajaks, mille peamiseks eesmärgiks on tulla maailmameistriks!» kommenteeris Üpraus kordaläinud hooaega.

SKI GP1 klassi sõitudesse kolmapäeva hommikul startisid nii Männi, kui Lutsokert asendus võistlusjettidega, kuna põhitehnika oli mõlemal ajasõitude ajal tõrkuma hakanud ja tekkinud vigu ei olnud võimalik kohapeal parandada. Männi näitas head minekut juba esimeses sõidus ja lõpetas viiendana. Lutsokert lõpetas esimese sõidu kaheteistkümnendana. Teises sõidus sai Männi väga hea stardi ja oli esimeses pöördes kolmas aga kurvi läbimisel tuli kukkumine ja konkurente tuli hakata jälitama võistlejate rivi lõpust. Männi lõpetas teise sõidu 13. kohal

ja Lutsokert oli neljateistkümnes. Eile toimunud viimases sõidus lõpetas Männi kaheksandana ja Lutsokert katkestas. Markusele etapilt 16. koht ja MM-sarja kokkuvõttes kaheteistkümnes koht. Männile etapilt kaheksas koht ja MM-sarja kokkuvõttes jäi jagama 5-6 kohta.

Maailmameistriks tuli Kevin Reiterer Austriast, hõbe läks Raphael Maurinile Prantsusmaalt ja pronks Quinten Bosschele Belgiast.

Runabout GP1 klassis ei läinud meie võistlejal Anton Pankratovil kõige paremini. Ajasõidus hea tulemuse välja sõitnud Pankratovil oli tehnikaga probleeme

kogu ülejäänud võistluse ja tulemuseks kahekümnes koht. MM-sarja kokkuvõttes tuli Pankratov kahekümneneljandaks. MM-sarja üldvõit kuulus Jeremy Perezile Prantsusmaalt, hõbe Yousef Al Abdulrazzaqile Kuiveidist ja pronks Lars Akerblomile Rootsist.

Hooajal 2019 algab viieetapiline MM-sari mai kuus Portugalis. Järgnevad etapid sõidetakse Itaalias, Hiinas, Indias ja finaal on Araabia Ühendemiraatides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles