Modric pahandas Messi ja Ronaldoga: kas auhinnad on tähtsad vaid siis, kui neid ise võidetakse?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Modric näitas auga välja teenitud Ballon d'Ori auhinda enne Madridi Reali ja Rayo Vallecano liigamängu Santiago Bernabeu staadionil ka rahvale.
Luka Modric näitas auga välja teenitud Ballon d'Ori auhinda enne Madridi Reali ja Rayo Vallecano liigamängu Santiago Bernabeu staadionil ka rahvale. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / Scanpix

Tänavu Ballon d'Ori võitnud ehk maailma parimaks jalgpalluriks valitud Luka Modric pahandas endise meeskonnakaaslase Cristiano Ronaldo ja tolle igipõlise rivaali Lionel Messiga, sest kumbki mees ei mahtunud seekord kolme parema hulka ega ilmunud sestap ka auhinnatseremooniale.

Viimase kümnendi jooksul on Ronaldo ja Messi kordamööda korjanud kõik auhinnad, kuid seekord peeti horvaati soosikuks juba enne võitja väljakuulutamist ja nii ka läks. «Mina ei saa öelda, miks keegi kohale ei tulnud - see on nende valik. Aga nagu näha, on auhindadel väärtust vaid siis, kui neid ise võidetakse,» lausus Modric kodumaa väljaandele Sportske Novosti.

«Selline käitumine pole aus kolleegide ega hääletajate, samuti mitte jalgpalli ega fännide suhtes. Aga kordan, et igaüks käitub nii nagu ise õigeks peab,» lisas Modric. Suvisel MMil oma kodumaa koondise finaali vedanud poolkaitsjat pärjati ka seal parima mängija tiitliga, lisaks võitis ta Realiga kevadel Meistrite liiga. Samuti võitis Modric septembris välja antud FIFA aasta mängija auhinna.

Ballon d'Ori valimisel tekitas enim pahameelt Messile antud viies koht, ehkki argentiinlane lõi hooaja jooksul La Ligas 34 väravat ja andis 12 väravasöötu. Ka FIFA auhinnatseremooniale jätsid Messi ja Ronaldo tulemata ning toonagi kritiseerisid neid paljud, alustades Fabio Capellost ja lõpetades Diego Forlaniga.

Samas sattus Ballon d'Ori tseremoonia täpselt Juventuse kahe liigamängu vahele, kui esmalt kohtuti Fiorentina ja seejärel Milano Interiga. FIFA tseremoonia peeti aga päev pärast mängu Frosinonega ja kaks päeva enne kohtumist Bolognaga. Messi koduklubi Barcelona mängis päev enne FIFA tseremooniat Gironaga, päev enne Ballon d'Ori kättandmist kohtuti aga Villarreali ja kaks päeva hiljem Leonesaga. Tõsi, teises mängus Messi kaasa ei teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles