Veerpalule kulda ja hõbedat toonud rajad soovivad taas olümpiarahvast võõrustada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: Toomas Huik

Salt Lake City, kus Andrus Veerpalu võitis 2002. aastal olümpiakulla ja -hõbeda, pürib taas olümpialinnaks. USA kiitis nende kandidatuuri heaks ning tegu on nüüdsest suurriigi ametliku kandidaadiga 2030. aastal tali- ja paralümpiamängude korraldajalinnaks.

USOC pidi valima Denveri ja Salt Lake City vahel ning valik langes viimasele. Esialgu oli huvilisi kolm, ent novembris loobus kandideerimast Reno ja Tahoe ühispakkumine. Kahe linna vahel valikut langetades võeti arvesse nii avalikku arvamust, majutus- ja korraldusküsimusi kui ka transpordiplaani, vahendab portaal Insidethegames.biz.

USOC rõhutas seejuures, et 2030. aasta mängude korraldamiseks ei ole ROK veel pakkumisprotsessi avanud, ent kui seda ühel hetkel tehakse, on Salt Lake Cityl ameeriklaste hinnangul parimad võimalused seal kandideerida ja valituks osutuda.

Praeguseks on selge, et 2022. aasta talimängud toimuvad Pekingis. 2026. aasta mängude korraldaja selgub algava aasta 23. juunil Lausanne'is, kandideerivad Stockholm ning Milano ja Cortina d'Ampezzo. Enne lõpliku kandidatuuri ülesseadmist loobusid Calgary, Sapporo, Graz ja Sion, ROK ei pidanud nõuetele vastavaks ka Erzurumi pakkumist.

Veerpalu tõi Eestile 2002. aastal Salt Lake Cityst kulla 15 km klassikadistantsil, kus Jaak Mae sai lisaks kaela pronksmedali, ning hõbeda 50 km klassikamaratonis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles