Laskesuusatamise teatesõitudes eestlased imet korda ei saatnud, võitsid Itaalia ja Rootsi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regina Oja.
Regina Oja. Foto: Jarek Jõepera

Täna peeti laskesuusatamise MK-sarjas Austrias Hochfilzenis nii naiste kui ka meeste teatesõidud. Eesti võistkonnad tegid keskpärased tulemused.

Naiste teatesõidus oli Eesti naiskond stardis koosseisus Regina Oja, Tuuli Tomingas, Grete Gaim, Meril Beilmann . Esimeses vahetuses tegi Regina Oja hea esituse lastes puhtalt ning tuues Eesti vahetusse 10. kohal kaotusega 27,4 sekundit. Teises vahetuses sõitnud Toomingas tegi samuti hea vahetuse, kuid viimasel ringil läks Toomingal raskeks ning vahetuse andis ta edasi 15. kohal. 

Gaim vajas kahe tiiru peale kokku kolme varupadrunit ning viimase vahetuse eel oli Eesti 15. kohal, kaotust liidrile oli kogunenud 3.23. Viimases vahetuses sõitnud Beilmann kasutas kahe tiiru peale kokku kahte varupadrunit ning tõi Eesti lõppu 15. kohal kaotusega 5.07,0.

Naiste teatesõidu võitis tugevat esitust näidanud Itaalia naised, kes edestasid teiseks jäänud Rootsi ees 8,4 sekundiga ning kolmandaks tulnud Prantsusmaa 11,8 sekundilise kaotusega. 

Meeste sõidus oli Eesti koondis stardis koosseisus Rene Zahkna, Kalev Ermits, Roland Lessing ja Kauri Kõiv. Zahkna ei suutnud esimeses vahetuses midagi liiga head korda saata. Ta kasutas kahe tiiru peale kokku nelja varupadrunit ning andis vahetuse edasi 22. kohal kaotusega 1.22,4. 

Kalev Ermits oli lasketiirudes väga hea: lamades lastes lasi ta puhtalt ning püstitiirus vajas vaid ühte varupadrunit. Viimasel ringil läks aga Ermitsal sõit raskeks ning nii andis ta ära 33 sekundit, vahetusse jõudis Eesti 19. kohal kaotusega 1.37,7.

Lessing vajas kolmandas vahetuses kokku lausa viite varupadrunit ning andis vahetuse edasi  18. kohal kaotusega 3.11,2.  18. kohal kaotusega 3.11,2. Viimast vahetust sõitnud Kõiv pidi lamades lastes käima koguni trahviringil, kuid püsti lastes ei eksinud kordagi. Finišise tuli Eesti meeskond 19. kohal kaotusega 5.08,1, kasutades kokku 12 varupadrunit ning käies ühel trahviringil. 

Meeste teatesõidu võitis mõneti üllatuslikult mitte oma parima koosseisuga sõitnud Rootsi, kes edestas Norrat 3,6 sekundiga ja Saksamaad 28,8 sekundiga. Rootsi kasutas sõidu jooksul viite varupadrunit, Norral läks tarvis seitset varupadrunit ning Saksamaa kasutas ära kuus varupadrunit ning käis korra ka trahviringil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles