F1 sarja legendi surma järel muudetud kurvi Monza ringrajal plaanitakse taastada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monza ringrajal sõidetud tänavuse hooaja etapp.
Monza ringrajal sõidetud tänavuse hooaja etapp. Foto: LUCA BRUNO/Scanpix

Üks maailma kuulsamaim ning vanem ringrada Monza saab oma 100 sünnipäevaks uue ilme.

Nimelt tähistab aastal 2022 Monza ringrada oma sajandat sünnipäeva, mille puhul soovivad omanikud rada muuta. Kõigepealt peab aga ringrada sõlmima uue lepingu Liberty Mediaga, kes aitab rahastuse osas.

Kuulus ringrada soovib leida raja arenduseks umbkaudu 100 miljonit eurot, et muuta rada üheks maailma kiireimaks. Omanikud soovivad kaotada rajal ühe šikaani ning lisaks muuta ka ringraja teist kurvi, mis kannab nime Lesmo.

Lesmo kurvi muutes on plaaniks taastada see sellisena, nagu see vanasti oli. Kurvi ehitati ümber aastal 1994, kui vormel 1 sarja etapi käigus hukkus Imola ringrajal vormelilegend Ayrton Senna.

Lisaks tehakse rada ka kohati laiemaks, et see vastaks FIA 12 meetri nõudele, arendatakse ka ringraja ümbrust, kaitsebarjääre ning kogu üldine ringraja ümbrus tehakse fännidele ning meeskondadele mugavamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles