Šveitsi suusatiim andis informatsiooni ülikarmilt kukkunud mäesuusataja kohta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marc Gisin kukkus Val Gardena jäisel rajal rängalt.
Marc Gisin kukkus Val Gardena jäisel rajal rängalt. Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP / Scanpix

Eile Val Gardenas kohutava kukkumise üle elanud Šveitsi mäesuusataja Marc Gisini olukord on pärast kunstlikku koomasse viimist stabiliseerunud.

Väljaande Blick teatas, et Gisinil murdunud mitu roiet, ta sai peapõrutuse ja vigastas vaagnaluud, kuid viimane trauma ei vaja operatsiooni. Transpordi ajaks otsustasid arstid viia Gisini kunstlikku koomasse, sest nii on tema organismil kergem vigastustega toime tulla.

Gisinil ei ole ühtegi eluohtliku luumurdu või mõra selgroos, lisaks pole ka teiste murdunud luudega väga suurt probleemi. Uuringud näitasid, et kolju on terve ega ole vigastada saanud. Kõige halvemas seisus on kopsud, mida vigastasid murdunud ribid, vahendab BBC Šveitsi suusavõistkonna kommentaari.

«Hetkel on kõige tähtsam see, et tal ei ole ühtegi vigastust selgroos ning ajus. Gisin jääb pikemaks ajaks haiglasse, kuna teda hoitakse endiselt intensiivravi osakonnas,» seisis Šveitsi võistkonna avalduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles