Michael Schumacher ei ole voodisse aheldatud, kuid vajab hirmkallist hoolt

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher 2012. aastal. Pärast õnnetust on teadaolevalt sakslasest tehtud vaid üks pilt, mida üritati miljoni euro eest ajakirjanikele müüa, kuid siis sekkusid ametivõimud ja piltnik sai süüdistuse Schumacheri eraellu tungimises.
Michael Schumacher 2012. aastal. Pärast õnnetust on teadaolevalt sakslasest tehtud vaid üks pilt, mida üritati miljoni euro eest ajakirjanikele müüa, kuid siis sekkusid ametivõimud ja piltnik sai süüdistuse Schumacheri eraellu tungimises. Foto: Shizuo Kambayashi / AP

Peagi möödub viis aastat traagilisest õnnetusest, mis rikkus Michael Schumacheri elu. Meribeli kuurordis suusatades pea vastu kivi löönud ja kuid koomas veetnud vormelilegend paraneb visalt, kuid vajab jätkuvalt igapäevast hoolitsust, kirjutab Daily Mail.

Briti väljaanne maalib Schumacheri hetkeolukorrast pildi, mis on ilusam, kui mitmed eelmised. Veel aasta tagasi spekuleeriti, et Schumacher on voodihaige, kes suudab vaevu oma perekonna lähedust aduda, suhtlemisest rääkimata. Sellest ajast saati on maailma meedias aga avaldunud nopped, kuidas sakslane poetab ratastoolis istudes ja oma koduaknast avanevat maalilist vaadet imetledes pisara ning Rahvusvahelise Autoliidu president, Schumacheri endine ülemus Jean Todt rääkis alles hiljuti, et ta vaatas koos seitsmekordse maailmameistriga tänavust Brasiilia GP-d.

Maili kirjeldusel on Schumacheri elu praegu selline: sakslane ei ole voodisse aheldatud ega vaja elus püsimiseks masinate-voolikute abi. Ometi on mehel jätkuvalt vaja hooldusravi, mille kulud ulatuvad nädalas 55 000 euroni. Schumacher elab koos oma lähedastega Genfi järve ääres asuva valduse põhihoones, mitte pärast õnnetust valminud väiksemas majakeses, mis ei ole vaatamata väidetele hooldushaigla vaid tema isa elupaik.

Saksamaa väljaanne Bravo kirjutab samas, et Schumacher viiakse peagi saladuskatte all Šveitsist minema. Sakslase uueks koduks peaks saama taastusravikliinik USAs Dallases, kus spetsialiseerutakse just ajutraumade ravile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles