Miks Esapekka Lappi Toyota hülgas ja Citroëni pakkumise vastu võttis?

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota saatis Esapekka Lappi meeskonnast minema prantsuse keele sõnaraamatuga 
Toyota saatis Esapekka Lappi meeskonnast minema prantsuse keele sõnaraamatuga Foto: TGR

Prantslased on liiga tõsised! Nii kirjeldas Ott Tänaku ja Martin Järveoja endine tiimikaaslane Janne Ferm Postimehele oma esimest kogemust Citroëni tehasetiimis. Tema kõrval autos rooli keerav Esapekka Lappi rõhutas, et sellest võimalusest ei saanud keelduda.

«Ma olen väga lõbus poiss ja ma teen muidugi palju nalja. Aga nad vist ei saanud mu huumorist aru. Selles osas tuleb neid veel harida,» naeris Ferm.

Toyota haaras jutuajamisest kinni ning tegi omalt poolt Fermile ja Esapekka Lappile Jaapani ringreisil kingituse: soomlastel on nüüd prantsuse keele sõnaraamat. Ent tegelikult on asi naljategemisest kaugel. Lappi ja Ferm valmistuvad uueks väljakutseks väga tõsiselt. Seda enam, et meeskonnaga MM-tiitli kindlustanud soomlastelt oodatakse uues meeskonnas Citroenis juba üsna palju.

Miks soomlased kodusest Toyotast ikkagi lahkusid? Spekulatsioone oli palju. Mõned rallimaailma juhtfiguurid kinnitasid, et põhjuseks oli ebakindlus eelkõige Tänaku, aga ka Jari-Matti Latvala saavutuste tõttu, teised jälle, et Lappi ei suutnud Toyotaga lõpuni sõbruneda. Tõde on kusagil seal vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles